ΕΛΛΑΔΑ

Ο αποχαιρετισμός των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού στον Βασίλη Στεφανάκο [βίντεο]

ο-αποχαιρετισμός-των-κρατουμένων-των-148352

Οι κρατούμενοι έδωσαν τον δικό τους αποχαιρετισμό την μέρα που κηδεύτηκε ο Βασίλης Στεφανάκος, το Σάββατο (20.01.2018).

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά τους, ανέφεραν πως ήταν πάντα δίπλα τους και πως βοήθησε πολύ στο να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές.

«Ο Βασίλης δεν είναι πια κοντά μας σαν παρουσία. Είναι όμως στο μυαλό και στην καρδιά μας. Προσπάθησε πολύ να αλλάξουν πράγματα. Αν για κάποιους έχουν βελτιωθεί τα πράγματα εδώ μέσα, είναι και επειδή ο Βασίλης αγωνίστηκε γι αυτό» τόνισαν χαρακτηριστικά»

«Καθόταν σε αυτήν την καρέκλα στο κελί 40. Η πόρτα του ήταν πάντα ανοιχτή για όλους.Βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη, είτε οικονομική, είτε να βρει δικηγόρο. Είτε τον συμπαθούσε κανείς είτε δεν τον συμπαθούσε όλοι του αναγνώριζαν ένα πράγμα: Είχε διαλέξει έναν δρόμο και τον ακολουθούσε. Έκανε πολλά για τους κρατούμενους. Οι πράξεις του μένουν. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.» ήταν μερικά από τα λόγια που βρήκαν οι πρώην συγκρατούμενοί του.

Οι δυο νεαροί που «καίνε» τους εκτελεστές

Δυο σημαντικές μαρτυρίες για τους εκτελεστές του Βασίλη Στεφανάκου από αυτόπτες μάρτυρες, έχει στα χέρια της η Ασφάλεια Αττικής. Πρόκειται για δυο νεαρούς κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ήλθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δολοφόνους του πρώην βαρυποινίτη.

Μετά από αυτές τις μαρτυρίες οι ερευνητές της Ασφάλειας, έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών τέσσερις ύποπτους Έλληνες, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Και μάλιστα για πληρωμένα «συμβόλαια θανάτου», καθώς θεωρούνται πιστολέρο χωρίς όμως ποτέ να αποδειχθεί η συμμετοχή τους, με δεδομένο το γεγονός πως σε αυτούς του χώρους τα στόματα ανοίγουν δύσκολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες της Ασφάλειας στην περιοχή του Χαϊδαρίου, κυρίως γύρω από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Στεφανάκος, φαίνεται να απέδωσαν καρπούς.

Οι νεαροί που είδαν τους εκτελεστές

Οι αστυνομικοί στις έρευνες που πραγματοποίησαν τα τελευταία 24ωρα και μάλιστα πόρτα πόρτα, κατάφεραν να εντοπίσουν δυο νεαρούς οι οποίοι το βράδυ της Τετάρτης είχαν πάει για καφέ, σε καφετέρια κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 56χρονος.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο φίλοι λίγα λεπτά πριν από την δολοφονία του Β. Στεφανάκου, περνούσαν από το σημείο και κοντοστάθηκαν έξω από κλειστό σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στο σημείο, προκειμένου να στείλουν μήνυμα σε έναν τρίτο φίλο τους.

Εκεί είδαν δυο άντρες ο ένας επάνω σε μια λευκή μοτοσυκλέτα και ο άλλος όρθιος μπροστά στην μηχανή να συζητούν σε άπταιστα Ελληνικά και μάλιστα με τοπικό ιδιωματισμό. Μάλιστα οι δυο μάρτυρες φέρεται να έδωσαν πλήρη περιγραφή των δυο μαυροντυμένων ανδρών.

Βέβαια οι δυο νέοι δεν έδωσαν περισσότερη σημασία, καθώς δεν ήταν δυνατόν να πάει το μυαλό τους σε αυτό που θα επακολουθούσε.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου