ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο Siemens: Ο Τσουκάτος διαψεύδει τα ραντεβού με Χριστοφοράκο

σκάνδαλο-siemens-ο-τσουκάτος-διαψεύδει-τα-ρα-152823

Εντονη αμφισβήτηση δέχονται τα ημερολόγια της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, με τον Θόδωρο Τσουκάτο, κατηγορούμενο στη δίκη για την σύμβαση 8002 του ΟΤΕ, να ζητεί την αντιπαραβολή τους με τα δικά του ημερολόγια.

Ο συνήγορος του πρώην «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, Διονύσης Γκούσκος, με δήλωση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που ερευνά τις δωροδοκίες που έγιναν από τα μαύρα ταμεία της Siemens με αφορμή την σύμβαση για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, δήλωσε ότι «υπάρχει σαφής διαφοροποίηση» σχετικά με τα ραντεβού του εντολέα του με τον Χριστοφοράκο, όπως αυτά εμφανίζονται στα ημερολόγια των 1997 και 1998 που εμφάνισε στο δικαστήριο για πρώτη φορά η πρώην γραμματέας του επικεφαλής της ελληνικής Siemens. Μάλιστα, ο Θόδωρος Τσουκάτος προσκόμισε μέσω του συνηγόρου του τα επίμαχα ημερολόγια των ετών 1997 και 1998 ενώ επιφυλάχθηκε να φέρει και των επόμενων ετών, τονίζοντας την διάψευση που έγινε προ ημερών και από τον Κώστα Σημίτη για τις δήθεν συναντήσεις του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο αλλά και από την υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του γραφείου του, κ.Κωστοπούλου.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε σήμερα η πρώην γραμματέας του Θόδωρου Τσουκάτου, η οποία όπως είπε, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση του 1.000.000 γερμανικών μάρκων, έγιναν συναντήσεις στο γραφείο του πρώην στρατηγού με τα δύο στελέχη του οικονομικού τμήματος του ΠΑΣΟΚ , Σπύρο Αυγερινό και Δήμητρα Παπαχρήστου. Μετά την δεύτερη συνάντηση , όπως είπε η κ. Πιστώνη, ο κ. Τσουκάτος της έδωσε να γράψει και να τυπώσει την δήλωση, με την οποία ανέφερε πως το ποσό δεν είχε καταλήξει ποτέ στα δικά του χέρια.

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, υποστήριξε ότι ουδέποτε αντιλήφθηκε ραντεβού ή συνάντηση του Θ.Τσουκάτου με τον συγκατηγορούμενο του Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ωστόσο όπως είπε, υπήρχε επαφή με το γραφείο του καθώς συχνά του έστελναν φαξ με αιτήματα συλλόγων για ενίσχυση ή για παροχή υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και βιογραφικά πολιτών που απευθύνονταν στο γραφείο του κ. Τσουκάτου για εύρεση εργασίας. Η μάρτυρας τόνισε πως δεν έστελναν μόνο στην Siemens βιογραφικά ανέργων αλλά και σε άλλες εταιρίες .

Αναφερόμενη στον κ. Τσουκάτο η άλλοτε γραμματέας του επεσήμανε πως του έχει πολύ μεγάλη εκτίμηση και πως ήταν «από τους καλύτερους εργοδότες που είχα ποτέ. Πολύ φιλικός και γλυκός με όλους που ενδιαφερόταν πάντα για εμάς».

Η μάρτυρας, τέλος, είπε πως δεν είδε ακραίες μεταβολές με σπατάλες στην οικονομική του κατάσταση όσο διάστημα εργαζόταν για αυτόν και πως για να φτιάξει το πολιτικό του γραφείο είχε λάβει δάνειο.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου