ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στη δίκη για το συμβόλαιο θανάτου στην Πεντέλη. Κρατούμενοι καθύβρισαν το δικαστήριο

επεισόδια-στη-δίκη-για-το-συμβόλαιο-θα-153054

Σκηνές που δεν θυμίζουν αίθουσα δικαστηρίου εκτυλίχθηκαν στην δίκη των κατηγορουμένων για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Ο δικηγόρος έχει υποδείξει ως ηθικό αυτουργό της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του, τον Αριστείδη Φλώρο, πρώην αφεντικό της εταιρίας Energa».

Δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε αυτήν την υπόθεση, φέρονται και ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον περασμένο Οκτώβριο, μέσα στο γραφείο του.

Ενας εξ αυτών, ο Αρμπερ Μάκο, με δήλωση του στο δικαστήριο υποστήριξε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία δικάσιμο, κάποιος προσπάθησε να τον δολοφονήσει μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται.

Κατηγορούμενος: «Θέλω να δούμε τώρα αυτήν την καταγγελία»

Πρόεδρος: «Να τα πείτε στον εισαγγελέα»

Κατηγορούμενος: «Τα έχουμε πει και δεν έχει γίνει τίποτα. Απαιτώ να τον φέρετε εδώ αυτόν τον άνθρωπο, αν θέλετε να συνεχιστεί η δίκη… Κάναμε τόσο πόλεμο να τους βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και εσείς δεν κάνετε τίποτα».

Στη συνέχεια τόσο ο Μπάκο όσο και ο Ολτι Ντούτσε (επίσης κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην υπόθεση του Μ. Ζαφειρόπουλου) δήλωσαν ότι αποχωρούν από τη δίκη, με την πρόεδρο να ζητεί να παραμείνουν. Τότε ξέσπασε ένα υβρεολόγιο σε βάρος των δικαστών από τους δύο Αλβανούς, με το δικαστήριο να διακόπτει την συνεδρίαση του, καθώς άκουγαν φράσεις όπως «Αποχωρούμε, άμα παίρνετε τα λεφτά, πάρτε τα και βάλτε τα στον κ….σας! Είστε όλοι πεθαμένοι».

Οι ίδιες σκηνές επαναλήφθηκαν όταν η έδρα ανέβηκε εκ νέου και στο βήμα του μάρτυρα προσήλθε ο Γ. Αντωνόπουλος.

«Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή; Σας λέμε ότι κάποιος έρχεται να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ….σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γιαμ….καρ…..πουτ…..Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας; φώναζαν.

Στο στόχαστρο μπήκε και ο συγκατηγορούμενος τους Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Αντωνόπουλου στους δύο Αλβανούς.

Την στιγμή που δήλωνε στο δικαστήριο ότι αρνείται την κατηγορία, ο ένας εκ των δύο Αλβανών του φώναξε: «Τι αρνείσαι ρε π….η»

Αντωνόπουλος: «Ηθικός αυτουργός είναι ο Α. Φλώρος»

Ο Γ. Αντωνόπουλος, στην κατάθεσή του και αφού έφυγαν από το δικαστήριο οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι, έδειξε και πάλι ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του, τον Αριστείδη Φλώρο, λέγοντας πως οι δράστες είχαν σκοπό να τον δολοφονήσουν.

Ο μάρτυρας, που ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για το σκάνδαλο της «Energa – Hellas Power» με βασικό κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο ως εκπρόσωπος τότε της «Energa», ανέφερε ότι οι δράστες του άρπαξαν το έναν από τους δυο χαρτοφύλακες που κρατούσε στα χέρια του εκείνο το πρωινό τον Νοέμβριο του 2014 και ο οποίος περιείχε 30.000 ευρώ.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν, αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα έρχονταν με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους» είπε ο κ. Αντωνόπουλος και σε άλλο σημείο της κατάθεσή του τόνισε: «Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία».

Ο Γ. Αντωνόπουλος μίλησε και για μία συνάντηση που είχε με τον Α. Φλώρο, κατά την διάρκεια της οποίας ο τελευταίος τον απείλησε λέγοντας του ότι θα δει τι θα πάθει, επειδή θέλει να τον βάλει φυλακή. Οι απειλές συνεχίστηκαν σύμφωνα με τον μάρτυρα και το 2016 με έναν άνδρα που ζήτησε να τον δει στο γραφείο του, να του λέει: «Πρόσεχε τι λες και τι κάνεις».

«Δεν ήταν συμβόλαιο»

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του μάρτυρα ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση να τον δολοφονήσουν , υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «αυτοί που εκτελούν συμβόλαια θανάτου γαζώνουν…».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου