ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο 68χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

στο-εδώλιο-68χρονος-για-κατοχή-υλικού-πα-154398

Κατηγορούμενος για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας θα βρεθεί ένας 68χρονος στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω.

Ο 68χρονος είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια στη Ρόδο όπου διαμένει, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ήρθαν στο νησί, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Gridlock», για την καταπολέμηση του φαινόμενου της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2012 σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας και συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα, ένα εκ των οποίων στη Ρόδο.

Πρόκειται για τον 68χρονο, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της 21ης Νοεμβρίου 2012 έχοντας στην κατοχή του 10 φωτογραφίες γυμνών κοριτσιών ηλικίας 12 έως 16 ετών, τις οποίες ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε «κατεβάσει» από το διαδίκτυο.

Μετά την απολογία του ο 68χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου 2018 στην Κω.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Gridlock» πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο) από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την αστυνομία, στη διάρκεια της επιχείρησης σχηματίστηκαν 10 αυτοτελείς δικογραφίες και συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία οκτώ Έλληνες, ηλικίας από 25 έως 71 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Τέσσερις συνελήφθησαν στην Αττική και από ένας σε Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στον παγκόσμιο ιστό, που πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου, που διακινούσαν «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας. Παράλληλα, διαμοίραζαν αυτό το υλικό σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ειδικών προγραμμάτων ανταλλαγής αρχείων (Peer to Peer).

Πηγή: rodiaki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου