ΕΛΛΑΔΑ

Γκρέμισαν τον κόκκινο άγγελο στο Π. Φάληρο [εικόνες]

γκρέμισαν-τον-κόκκινο-άγγελο-στο-π-φάλ-156003

Το μένος ορισμένων εναντίον του γλυπτού Phylax φαίνεται ότι δεν είχε κανένα όριο. Όπως αποδεικνύεται, τον κόκκινο άγγελο δεν τον γκρέμισαν οι δυνατοί άνεμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα 13 ατόμων φορώντας κουκούλες, στις 3:30 τη νύχτα, έδεσε το άγαλμα με σχοινιά από φορτηγό (δεν έφερε πινακίδες) και το τράβηξε, με αποτέλεσμα να το γκρεμίσει.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η ομάδα αυτή των 13 ατόμων φέρεται να απείλησε εργαζόμενο σε καντίνα της περιοχής, που ήταν ανοιχτή εκείνη την ώρα, ότι σε περίπτωση που καλούσε την αστυνομία θα προκαλούσαν φθορές στην επιχείρηση.

Όπως φαίνεται, η ομάδα των 13 ατόμων προσπάθησε χθες το βράδυ να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι και αποφάσισε να γκρεμίσει το γλυπτό προκειμένου να το κάνει το να φανεί ως… ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι η εγκατάσταση του γλυπτού Phylax στις 7 Δεκεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο, στον Φλοίσβο, προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στους κατοίκους.

Εκτυλίχθηκαν αμίμητες σκηνές, με ιερείς και κατοίκους να διοργανώνουν πορείες, λιτανείες και να κάνουν αγιασμούς! Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσσης, που είχε πρωτοστατήσει σε αυτές τις πορείες και διαμαρτυρίες, είχε φθάσει στο σημείο να χαρακτηρίσει το γλυπτό, ένα έργο τέχνης όπως και να έχει, «δαίμονα» και «στρατιώτη του σατανά»! Ο ίδιος είχε ζητήσει την κατεδάφισή του.

Πηγή: iefimerida.gr, Φωτογραφίες: Gazzetta.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου