ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός του δημοσίου αγόραζε ναρκωτικά φάρμακα με πλαστές συνταγές

γιατρός-του-δημοσίου-αγόραζε-ναρκωτι-165785

Την «πηγή» των πλαστών ιατρικών συνταγών με τις οποίες προμηθευόταν από τα φαρμακεία της Μεσσηνίας ναρκωτικά φάρμακα ένας 56χρονος γιατρός που υπηρετεί σε δημόσια υπηρεσία, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών μετά την σύλληψή του από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που του έκαναν έλεγχο στην Καλαμάτα.

Πάνω στον δράστη και μέσα στο όχημα στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν 90 ναρκωτικά χάπια, δύο σύριγγες, τέσσερα συνταγολόγια, ένα φιαλίδιο υδροχλωρικής πεθιδίνης, αλλά και μία σφραγίδα και μια ιατρική συνταγή που αποδείχθηκε πλαστή! Έτσι, ο 56χρονος συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια για προανάκριση, ενώ οι άνδρες της Δίωξης έκαναν έρευνα στην κατοικία του. Εκεί, βρήκαν άλλες πέντε σφραγίδες διαφόρων τύπων την προέλευση των οποίων ερευνούν, 13 βιβλιάρια συνταγών που εξετάζεται αν είναι κλεμμένα, πλήθος αποκόμματα ιατρικών συνταγών, τρία φαρμακευτικά σκευάσματα και έναν εκτυπωτή στον οποίο πιθανότατα τύπωνε τις συνταγογραφήσεις.

Όπως προέκυψε από την διερεύνηση της υπόθεσης, από τις 30 Οκτωβρίου του 2017 ο 56χρονος είχε προσκομίσει συνολικά 13 πλαστές ιατρικές συνταγές σε φαρμακεία στην πόλη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από τα οποία προμηθεύτηκε πλήθος ναρκωτικών σκευασμάτων, ενώ σε άλλες δυο περιπτώσεις οι φαρμακοποιοί αντιλήφθηκαν ότι οι συνταγές ήταν πλαστές. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που άσκησε δίωξη σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος, ενώ ερευνάται αν έχει εξαπατήσει και άλλους φαρμακοποιούς.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου