ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αίτηση για άδεια κατέθεσε ο Κουφοντίνας

νέα-αίτηση-για-άδεια-κατέθεσε-ο-κουφον-166142

«Συνεπής» φάνηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο ραντεβού που είχε δώσει …με τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς ύστερα από ακριβώς δύο μήνες, κατέθεσε και νέο αίτημα χορήγησης άδειας στο Συμβούλιο της φυλακής.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στη 17Ν, αξιοποιώντας όσα προβλέπει ο νόμος, μόλις πέρασαν δύο μήνες από την πρώτη του άδεια, υπέβαλε το νέο αίτημά του που θα κριθεί από το Συμβούλιο των φυλακών τις επόμενες ημέρες. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κληθεί ξανά σε ακρόαση, όπως όταν έγινε την πρώτη φορά για να εκθέσει τους λόγους του αιτήματος του. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι βέβαιο ότι ο ίδιος θα επικαλεστεί το ότι επέστρεψε στη φυλακή, τον περασμένο Νοέμβριο, μιάμιση ώρα πριν λήξει η διήμερη άδειά του, στην προσπάθεια του να δείξει ότι δεν μπορεί να θεωρείται ύποπτος φυγής .

Όταν είχε βρεθεί πάντως ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου των φυλακών που του ενέκρινε τη 48ωρη άδεια, μετά τις αλλεπάλληλες απορρίψεις παλαιότερων αιτημάτων του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε εκφράσει την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του. Τότε, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, το Συμβούλιο του επέτρεψε να βγει στις 9 Νοεμβρίου και για 48 ώρες από τη φυλακή, με περιοριστικούς όρους: 2 φορές την ημέρα εμφανιζόταν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε.

Η άδεια που είχε χορηγηθεί στον αποκαλούμενο «Λουκά» της 17Ν είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ανοίγοντας έναν κύκλο συζητήσεων γύρω από τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα πρέπει να δίνονται οι άδειες στους καταδικασθέντες εγκλείστους.

Και αυτή τη φορά πάντως το αίτημα του Δημ. Κουφοντίνα θα εξεταστεί με την ίδια διαδικασία που κρίθηκε το προηγούμενο καθώς οι όποιες αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αδειών σε κρατούμενους βρίσκονται ακόμα σε στάδιο επεξεργασίας.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου