ΕΛΛΑΔΑ

Με βαρύ «βιογραφικό» οι ισοβίτες που δραπέτευσαν, κόβοντας με λίμα τα κάγκελα

με-βαρύ-βιογραφικό-οι-ισοβίτες-που-δ-173531

Δις ισόβια για την ανθρωποκτονία ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Χαλκιδική, ο 39χρονος Γεωργιανός, μία φορά ισόβια ο 27χρονος από την Αλβανία για την σφαγή συμπατριώτη του στον Αγ. Λουκά στα Πατήσια, και από 20 και 25 χρόνια κάθειρξη, οι άλλοι δύο Αλβανοί, 38 και 35 χρόνων, για μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών. Αυτά είναι τα σύντομα εγκληματικά «βιογραφικά» των τριών δραπετών από την Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής και του τέταρτου που δεν τα κατάφερε.

Η «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» όχι με… τούνελ αλλά με μία λίμα που έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους στον 2ο όροφο και συνδεδεμένα σεντόνια και κουβέρτες για να καταρριχηθούν στο προαύλιο, εξελίχθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με «θιασώτες» τους τέσσερις βαρυποινίτες και δυσάρεστους πρωταγωνιστές τους αστυνομικούς που είχαν επιφορτιστεί την φρούρησή τους. Ο 39χρονος Γεωργιανός ισοβίτης συνελήφθη σχεδόν άμεσα από περιπολία αστυνομικών όταν έγινε αντιληπτή η απόδραση. Οι άλλοι τρεις άνδρες από την Αλβανία κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο ένας από αυτούς, ο 35χρονος κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών, συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα σε καταυλισμό στο Μενίδι Αττικής μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Ο 27χρονος από την Αλβανία, είχε σφαγιάσει συμπατριώτη του στη μέση του δρόμου στον Άγιο Λουκά Πατησίων, μετά από ξεκαθάρισμα λογαριασμών για υποθέσεις ναρκωτικών. Είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε ισόβια. Ο 39χρονος Γεωργιανός στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, είχε σκοτώσει τον 58χρονο ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Ο ίδιος μαζί με τρεις ακόμη συμπατριώτες του, δύο εκ των οποίων ήταν ανδρόγυνο που εργαζόταν στην επιχείρηση του θύματος, έστησαν ενέδρα στον ιδιοκτήτη όταν εκείνος πήγαινε στο διαμέρισμά του για την μεσημεριανή του ξεκούραση. Τον βασάνισαν για να τους αποκαλύψει τους κωδικούς του χρηματοκιβωτίου που φυλούσε τα χρήματα της επιχείρησης, Ωστόσο τράπηκαν σε φυγή αρπάζοντας μόλις 500 ευρώ. Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός, φιμωμένος και δεμένος χειροπόδαρα στο κρεβάτι του, ενώ έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα του. Στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου βρέθηκαν 36.000 ευρώ.

Ο 39χρονος Γεωργιανός συνελήφθη ένα χρόνο αργότερα και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δις ισόβια και 12 χρόνια κάθειρξης στους συνεργούς του.

Μετά την απόδραση από την Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατηγορία της ελευθέρωση κρατουμένων, σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και αφέθησαν ελεύθεροι. Πρόκειται για τον αξιωματικό υπηρεσίας, τον σκοπό κρατητηρίων, τον σκοπό του αστυνομικού κτιρίου και τον υπεύθυνο παρατήρησης των καμερών ασφαλείας της αστυνομικής υπηρεσίας. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου