ΕΛΛΑΔΑ

Δούρου: Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με τις προηγούμενες τραγωδίες

δούρου-τίποτα-δεν-άλλαξε-σε-σχέση-με-τι-194099

Για τις φονικές πλημμύρες της Δ.Αττικής

«Τίποτε δεν άλλαξε εν συγκρίσει με τις προηγούμενες τραγωδίες» αναφέρει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εστιάζοντας στη νοοτροπία ορισμένων αιρετών και ορισμένων πολιτών.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Δούρου καταγγέλλει, από το 2012 εκκρεμεί η εκπόνηση Σχεδίου Αντιμετώπισης πλημμυρικού κινδύνου, σύμφωνα με σχετική Κοινοτική Οδηγία του 2007. Αλλά όμως, «οι κυβερνώντες τότε, επειδή δεν αφορούσε περικοπή μισθών και συντάξεων, αγνόησαν την Οδηγία».

Όπως τονίζει η περιφερειάρχης: «δεν είναι λίγες οι φορές, που συγκρουστήκαμε με δημάρχους και δημοτικές αρχές που μας ζητούσαν αναπλάσεις πλατειών, ενώ εμείς προκρίναμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Βλέπετε να αντιπλημμυρικά δεν εγκαινιάζονται, όπως οι πλατείες …» και ζητά fast track διαδικασίες, που θα επιταχύνουν τις αδειοδοτήσεις, τις δημοπρατήσεις, τις απαλλοτριώσεις.

Η κ. Δούρου κρούει ακόμα τον κώδωνα του κινδύνου, πως αν δεν μπει τέλος στο φαινόμενο αυτό, «θα συνεχίσουμε να μετράμε τραγωδίες, θύματα και απώλεια περιουσιών, σε ένα γαϊτανάκι ανεύθυνων–υπεύθυνων».

Ερωτηθείσα για το σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής στο πρόβλημα των απορριμμάτων, η κ. Δούρου ανέφερε: «Δεν μπορεί να συνεχίζεται η ντροπή να θάβουμε περίπου το 80% των απορριμμάτων στη χωματερή της Φυλής, τα ψέματα τελείωσαν».

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου