Καταδίκη για πρώην προϊσταμένη του ΙΚΑ που κολλούσε ένσημα στα παιδιά της

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-16, 16:36:56
Καταδίκη για πρώην προϊσταμένη του ΙΚΑ που κολλούσε ένσημα στα παιδιά της

Σε φυλάκιση 8 μηνών, με τριετή αναστολή, μείωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας την πρωτόδικη ποινή της πρώην προϊσταμένης του Τμήματος οικοδομών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλαμάτας.

Η συνταξιούχος σήμερα υπάλληλος καταδικάστηκε ότι κολλούσε οικοδομικά ένσημα στα παιδιά της και ευνοούσε εργολάβους μειώνοντας τα ποσά των εργοδοτικών εισφορών τους, καθώς και για το ότι εξακολουθούσε ως συνταξιούχος να παίρνει επίδομα για τα παιδιά της αν και δεν το δικαιούτο. 

Το δικαστήριο μείωσε στην κατηγορουμένη την πρωτόδικη ποινή φυλάκισης 2 χρόνων, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, για τη δουλειά που προσφέρει εθελοντικά σε σύλλογο πολυτέκνων, ενώ την απάλλαξε για 6 περιπτώσεις πλαστογραφίας καταδικάζοντάς την μόνο για τη μία από τις συνολικά 7 που είχε κατηγορηθεί καθώς η προϊσταμένη συμπλήρωνε τα ονόματα των παιδιών της σε χειρόγραφες αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις (ΑΠΔ) εργολάβων. 

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες για τις οποίες κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο είναι τρεις: Πλαστογραφία (νόθευση). Απιστία σχετική με την υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση. Απάτη κατ’ εξακολούθηση. Οι επίδικες πράξεις αφορούν το διάστημα από 6 Ιουλίου 2010 έως 18 Οκτωβρίου 2011. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη ήταν τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, και εκεί στηρίχθηκε ο συνήγορός της για να υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι η εντολέας του είναι ένας άνθρωπος ο οποίος νοιάζεται για το κοινό καλό και γι’ αυτό αναμείχθηκε με την πολιτική. Το δικαστήριο πάντως, μετά και την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα, δεν αναγνώρισε το εν λόγω ελαφρυντικό στην πρώην υπάλληλο, ενώ εκτός από την ποινή φυλάκισης της επέβαλε και ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο. 

Πηγή: eleftheriaonline.gr

 

 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=