ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης στο συνέδριο: Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα

μητσοτάκης-στο-συνέδριο-είμαστε-έτοι-195157

Με αναφορές στους πρώην πρωθυπουργούς, με ανοίγματα προς την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη και με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τις εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ

«Η ΝΔ είναι το κόμμα που ανοίγεται στην κοινωνία σπάει τα στεγανά και ανοίγεται μπροστά. Μιας παράταξης που μιλάει σε όλους τους Έλληνες κάθε ηλικίας για όλους αυτούς είμαστε σήμερα εδώ. Στα πρόσωπα τους βλέπω βλέπουμε συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στους πρώην προέδρους της ΝΔ, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τα όσα πρόσφεραν στην παράταξη.

Στόχος του συνεδρίου είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι «να αναδείξουμε εκείνες τις πολίτικές που έχει ανάγκη η χώρα για την οριστική έξοδο από την κρίση να επικυρώσουμε τους βασικούς άξονες της στρατηγική. Δεν συμβιβαζόμαστε με την φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη Ελλάδα. Αυτός ο στόχος δεν είναι κομματικός είναι εθνικός.»

Άνοιγμα στην Κεντροαριστερά

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απευθύνθηκε ξεχωριστά στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού που είναι παρόντες στο συνέδριο.

«Αγαπητή Φώφη Γεννηματά ο χώρος που εκπροσωπείς, ήταν για χρόνια ο πολιτικός αντίπαλος της ΝΔ η κρίση μας έφερε πλάι – πλάι. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έφεραν την χώρα στον σωστό δρόμο. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα. Αγαπητέ πρόεδρε Σταύρο το Ποτάμι αποτέλεσε και αποτελεί μεταρρυθμιστικό υπεύθυνο χώρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο η κοινωνία δυσπιστεί απέναντι τα κόμματα η ζημιά που έγινε δεν είναι μόνο οικονομική. Εμείς έχουμε χρέος να ενώσουμε τους Έλληνες να τους πούμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Οι επόμενες εκλογές δεν είναι για τις καρέκλες της εξουσίας είναι για τις ζωές των πολιτών»

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό «Αξίζουμε καλύτερα. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Είναι η χειρότερη και η πιο ανίκανη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Ο αγώνας μέχρι τις εκλογές δεν θα είναι εύκολος, απέναντι μας έχουμε ένα καθεστώς αντέχουμε την χειρότερη λάσπη. Η μεγάλη πρόκληση είναι να αλλάξουμε εμείς για να πείσουμε τους πολίτες. Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου