ΕΛΛΑΔΑ

Ενέδρα θανάτου σε ψυχίατρο: «Ξέρω ποιοι με πυροβόλησαν»

ενέδρα-θανάτου-σε-ψυχίατρο-ξέρω-ποιο-197175

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές από το βράδυ της Πέμπτης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών τουλάχιστον δραστών που έστησαν ενέδρα θανάτου στον γνωστό ψυχίατρο Δημήτρη Στριμπάκο, λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21:00 χθες το βράδυ, όταν ο 50χρονος ψυχίατρος βγήκε από το ιατρείο του και κατευθύνθηκε σε πάρκινγκ προκειμένου να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Λίγα μόλις μέτρα από το σταθμευμένο τζιπ ο κ. Στριμπάκος δέχθηκε επίθεση δύο ανδρών που πυροβόλησαν εναντίον του 4-5 φορές. Διατηρώντας την ψυχραιμία του ο ψυχίατρος κατόρθωσε να μπει στο αυτοκίνητό του θέτοντας σε λειτουργία τη μηχανή.

Τότε οι δράστες, πιθανότατα με λοστό έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού ενώ δύο από τις σφαίρες καρφώθηκαν στο παρμπρίζ του οχήματος. Απ΄πο τα θραύσματα ο 50χρονος γιατρός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τα χέρια, ωστόσο έχοντας πάντα την αυτοκυριαρχία του κατόρθωσε να βγει από τον χώρο στάθμευσης και να κατευθυνθεί σε φαρμακείο επί της λεωφόρου Καλοκαιρινού πολύ κοντά στη Χανιόπορτα.

Την ίδια ώρα οι δύο δράστες της δολοφονικής ενέδρας τρέπονταν σε φυγή, πιθανότατα με τη συνδρομή συνεργού τους που τους περίμενε σε κάποιο αυτοκίνητο.

Στο φαρμακείο ο τραυματισμένος ψυχίατρος ζήτησε συνδρομή ενώ κλήθηκε και η αστυνομία που έσπευσε άμεσα στο σημείο. Στη συνέχεια το θύμα της απόπειρας δολοφονίας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

«Ξέρω ποιοι με πυροβόλησαν»

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο φαρμακοποιός Γιώργος Παρασύρης που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον ψυχίατρο ανέφερε μεταξύ άλλων : “Κάποια άτομα τον περίμεναν έξω από το ιατρείο, είχαν κρυφτεί στο πάρκινγκ και άρχισαν να τον πυροβολούν. Έσκυψε ο ψυχίατρος για να γλιτώσει από τους πυροβολισμούς και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του έβαλε μπροστά και ήρθε στο φαρμακείο. Ήταν το πρώτο σημείο που σκέφτηκε να έρθει για να ζητήσει βοήθεια γιατί είχε αίματα αλλά και για να σωθεί. Μου είπε: “Γιώργο, με πυροβόλησαν, θέλω τη βοήθειά σου”. Εμείς καθαρίσαμε το πρόσωπό του γιατί είχε ένα γυαλί μάλλον κι από εκεί προερχόταν η αιμορραγία. Ήταν πολύ σοκαρισμένος στην αρχή αλλά μετά συνήλθε. Τότε τον ρώτησα πόσοι ήταν και ποιοι ήταν και μου είπε ότι ήταν τρία με τέσσερα άτομα και ότι τους γνωρίζει”.

Δεχόταν απειλές εδώ και τρεις μήνες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γιατρός το τελευταίο τρίμηνο δεχόταν απειλές από άτομα που απαιτούσαν από τον ίδιο να τους συνταγογραφήσει ψυχιατρικά φάρμακα. Μάλιστα, όπως φέρεται να είπε ο ίδιος κατά την πρώτη του κατάθεση στις αρχές, για τις απειλές αυτές είχε ήδη ενημερώσει τον εισαγγελέα, ενώ φαίνεται πως δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε βρεθεί αντιμέτωπος με ανάλογες απαιτήσεις.

Οι πρώτες ακτιμήσεις της Αστυνομίας στρέφονται στην κατεύθυνση της σαφέστατης πρόθεσης από την πλευρά των δραστών να δολοφονήσουν τον 50χρονο ψυχίατρο, ο οποίος σώθηκε χάρη στην αυτοκυριαρχία που επέδειξε την κρίσιμη στιγμή.

Πηγή: cretapost.gr, Φωτογραφίες: neakriti.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου