ΕΛΛΑΔΑ

Βοήθησε ηλικιωμένο να κάνει ανάληψη και τον… ξάφρισε

βοήθησε-ηλικιωμένο-να-κάνει-ανάληψη-κ-207063

Λάθος… πόρτα χτύπησε ένας ηλικιωμένος που ήθελε να κάνει ανάληψη από το Α.Τ.Μ. μιας τράπεζας στην Κοζάνη, αλλά δεν ήξερε πώς και ζήτησε από έναν άνδρα που περίμενε στη σειρά να τον βοηθήσει! Εκείνος βρήκε ευκαιρία να ξαφρίσει τον λογαριασμό του, περνώντας ένα ποσό στον δικό του!

Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας, όταν ο 68χρονος συνταξιούχος ζήτησε την βοήθεια ενός 35χρονου Έλληνα για την διαδικασία ανάληψης. Εκείνος προσποιήθηκε ότι του έδειχνε τι κινήσεις να κάνει, αλλά μόλις ο ηλικιωμένος πληκτρολόγησε το ΡΙΝ, εκμεταλλεύτηκε την άγνοιά του και μετέφερε 300 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί στην ίδια τράπεζα!

Ο δράστης έφυγε ήσυχος ότι είχε βγάλει… χαρτζιλίκι κάνοντας «καλή πράξη»! Όμως, ο 68χρονος αντιλήφθηκε ότι τα χρήματα έλειπαν από τον δικό του λογαριασμό, κατάλαβε τι είχε συμβεί και έκανε καταγγελία στην Ασφάλεια. Οι αστυνομικοί είδαν το πρόσωπο του 35χρονου στα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας του Α.Τ.Μ. και δεν άργησαν να τον ταυτοποιήσουν, με αποτέλεσμα να συλληφθεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης κατηγορούμενος για απάτη μέσω υπολογιστή.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου