ΕΛΛΑΔΑ

Χειροβομβίδα σε σπίτι εκδότη στα Βριλήσσια, την βρήκε ο ίδιος

χειροβομβίδα-σε-σπίτι-εκδότη-στα-βριλ-208605

Χειροβομβίδα βρέθηκε, λίγο μετά τη μία τη νύχτα, έξω από το σπίτι του εκδότη Νίκου Καραμανλή, ιδιοκτήτη της εταιρίας MK MEDIA Group στα Βριλήσσια.

Η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έφερε την περόνη η οποία δεν είχε τραβηχτεί, για να εκραγεί. Παραλήφθηκε από κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκε στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου εξετάζεται.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από την Ασφάλεια.

Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Ο κ. Καραμανλής εμφανώς αναστατωμένος υποστήριξε ότι είχε δεχθεί απειλές και στο παρελθόν τις οποίες τις είχε αναφέρει στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αλλά και σε αρμόδιους αξιωματικούς. Υποστήριξε ότι εντόπισε ο ίδιος τη χειροβομβίδα σε απόσταση 5 περίπου μέτρων από την είσοδο του σπιτιού.

«Μετά την εφημερίδα είχα πάει να πιω ένα ποτό και γύρισα σπίτι λίγο μετά τη μία το βράδυ. Τελείως τυχαία έπεσε το μάτι μου δίπλα στο φυλάκιο και είδα ένα αντικείμενο. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και είπα στον αστυνομικό που με συνόδευε ότι αυτό ήταν χειροβομβίδα», τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.

«Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Μία απειλή. Δυστυχώς υπήρχε φύλαξη από αστυνομικό έξω από το σπίτι μου η οποία έχει κοπεί εδώ και δύο χρόνια».

Ο κ. Καραμανλής – όπως είπε – υποψιάζεται ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από τη χειροβομβίδα. «Και στο παρελθόν με απειλούσαν και μου έλεγαν σταμάτα να γράφεις γιατί θα έχεις πρόβλημα». Ελπίζω, κατέληξε, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της αστυνομίας να μεριμνήσουν ώστε να επανέλθει η φύλαξη έξω από το σπίτι.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου