ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 38χρονος που πουλούσε μέσω διαδικτύου όπλα και σφαίρες

συνελήφθη-38χρονος-που-πουλούσε-μέσω-δι-209049

Συνελήφθη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 38χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι διέθετε προς πώληση, μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, πιστό αντίγραφο (replica) πυροβόλου όπλου, φυσίγγια και σπρέϊ πιπεριού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής, διάθεση και εμπορίας όπλων και πυρομαχικών, μέσω διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που έγιναν στη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το συγκεκριμένο άτομο, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι η επίμαχη αγγελία, καθώς και άλλες δύο επιπλέον, αναρτήθηκαν από τον ίδιο χρήστη, με τη χρήση ηλεκτρονικών διευθύνσεων (IP) ελληνικών παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου.

Μετά από έρευνα που έγινε στην οικία του 38χρονου ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Οκτώ πιστόλια replica, 351 αβολίδωτα φυσίγγια, 52 αβολίδωτα φυσίγγια πιπεριού, 4 σπρέϊ πιπεριού, 4 πυροτεχνήματα και 2 κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM.

Σημειώνεται ότι στα κινητά τηλέφωνα του δράστη βρέθηκε πλήθος αρχείων φωτογραφίας στα οποία απεικονίζονταν κουτιά μεταφοράς όπλων, πυροτεχνήματα, μηχανισμοί εκτόξευσης πιπεριού, πιστόλια replica και φυσίγγια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου