ΕΛΛΑΔΑ

Η Αντιτρομοκρατική κάνει φύλλο και φτερό το USB που προσπάθησε να καταπιεί ο Κούρδος

η-αντιτρομοκρατική-κάνει-φύλλο-και-φτ-215836

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχει μεταφερθεί πλέον η έρευνα μετά τη σύλληψη των 9 ατόμων κουρδικής καταγωγής σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο.

Οι ειδικοί ερευνητές της αστυνομίας κάνουν φύλλο και φτερό τα laptops και τα USB που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στις γιάφκες, προκειμένου να βρουν στοιχεία τόσο για τους συλληφθέντες, όσο και για τη δράση άλλων μελών που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά διαφεύγουν της σύλληψης.

Πρέπει να σημειωθεί πως κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής σε μία από τις τρεις γιάφκες, ένας από τους συλληφθέντες προσπάθησε να καταπιεί ένα USB στικάκι, ωστόσο τον πρόλαβε ένας αστυνομικός και του το έβγαλε από το στόμα. Μάλιστα η προσπάθειά τους να καταστρέψουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη δεν σταμάτησε εκεί, αφού άλλοι συλληφθέντες προσπαθούσαν να πετάξουν laptops από τα παράθυρα.

Αυτό πάντως που προκαλεί πονοκέφαλο στα έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής είναι η έλλειψη βαρέος οπλισμού, γεγονός για το οποίο εκτιμούν ότι πιθανό να κατείχαν και να έχουν κρύψει οι συλληφθέντες ή να είναι κρυμμένος σε άλλες γιάφκες από ασύλληπτα μέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επισήμως με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ανέφερε πως οι συλλήψεις αλλά και η δράση των ατόμων δεν έχουν καμία σχέση με την επίσκεψη Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου