ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο υπ. Παιδείας: Φοιτητές προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτήριο

ένταση-στο-υπ-παιδείας-φοιτητές-προσπ-216488

Ένταση σημειώθηκε στο υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Τετάρτης όπου πραγματοποιούν διαμαρτυρία οι φοιτητές. Σύμφωνα με πληροφορίες φοιτητές σκαρφάλωσαν στα κάγκελα και τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών.

Η συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιείται από φοιτητές και εργαζόμενους που διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες των εστιών στις οποίες διαμένουν και δουλεύουν αντίστοιχα, αλλά και για το πρόβλημα που αντιμετωπίσουν με τη διακοπή της δωρεάν σίτισής τους.

H ομάδα από τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές μπήκε στο προαύλιο του υπουργείου, απαιτώντας να έχει συνάντηση με τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου ώστε να λάβει απαντήσεις για τα αιτήματα τους.

Σημειώνεται, ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) σε ανακοίνωσή του σήμερα δεσμεύτηκε ότι την επομένη της λήξης της κατάληψης των φοιτητικών εστιών θα ξεκινήσει η επίλυση των θεμάτων.

Στο πλευρό των φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας βρίσκονται διάφοροι φοιτητικοί σύλλογοι οικοτρόφων, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Π.Α.ΜΕ και άλλες οργανώσεις.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου