ΕΛΛΑΔΑ

Τι βρήκε η αντιτρομοκρατική στα σπίτια σε Ν.Κόσμο -Kαλλιθέα

τι-βρήκε-η-αντιτρομοκρατική-στα-σπίτι-217772

Τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ κάνει η είδηση της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα και η προσαγωγή εννέα Κούρδων που συνδέονται με το Επαναστατικό Μέτωπο/Κόμμα Λαϊκής Απελευθέρωσης (DHKP-C) λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν σε τρία διαμερίσματα και προχώρησε σε 9 προσαγωγές, τρεις από κάθε σπίτι. Πρόκειται για οκτώ άντρες και μία γυναίκα, Τούρκους κουρδικής καταγωγής

Η επιχείρηση σχετίζεται με υποθέσεις εξωτερικής τρομοκρατίας και με παλιά υπόθεση στη Χίο όπου είχαν βρεθεί όπλα και πυρομαχικά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ένας από τους προσαχθέντες καταζητείτο για παρόμοια υπόθεση Τούρκων που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα.

Στα διαμερίσματα βρέθηκαν βάζα με άγνωστη ύλη, ενδεχομένως εκρηκτική, καλώδια, ρολόγια με καλώδια, φορητοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, USB, ψηφιακό υλικό ,πυροκροτητές, υλικά του εμπορίου, τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης και ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αμμωνιοδυναμίτιδα και πυροκροτητές.

Οπως ανακοινώθηκε οι έρευνες στα τρία σπίτια είναι σε εξέλιξη.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου