ΕΛΛΑΔΑ

Κινδυνεύει με ισόβια η Ελληνίδα μοντέλο που μετέφερε κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ

κινδυνεύει-με-ισόβια-η-ελληνίδα-μοντέ-224121

Ένας καφέ φάκελος που περιείχε 2,6 κιλά κοκαΐνη μπορεί να κοστίσει μια ζωή στη φυλακή για τη 19χρονη Ελληνίδα μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ. Το όνομά της δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Όμως κινεζικά ΜΜΕ το δημοσιεύουν ήδη.

Η 19χρονη συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της 19χρονης Ελληνίδας βρέθηκε μια κρυφή θήκη. Εκεί είχε κρύψει το μοντέλο έναν καφέ φάκελο με τα 2,6 κιλά κοκαΐνη.

Αμέσως, οι αρχές τη συνέλαβαν. Μάλιστα, η στιγμή της σύλληψής της έχει καταγραφεί σε video. Οι αστυνομικοί της φόρεσαν μαύρη κουκούλα στο κεφάλι για να μην φανεί το πρόσωπό της και την πήραν με χειροπέδες στα χέρια.

Δείτε τη στιγμή της σύλληψης

Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε η 19χρονη Ελληνίδα είναι, σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, 2,4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 300.000 δολάρια ΗΠΑ).

Τα στοιχεία της δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές. Ωστόσο, κάποια κινέζικα ΜΜΕ έχουν δημοσιεύσει το όνομά της. Οι αρχές, πάντως, δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της.

Απειλείται με ισόβια

Η 19χρονη Ελληνίδα οδηγήθηκε ήδη στο δικαστήριο του West Kowloon στο Χονγκ Κονγκ. Αντιμετωπίζει βαρύτατο κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ασιατικά ΜΜΕ, το δικαστήριο αρνήθηκε να ορίσει εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερη. Η εκδίκαση της υπόθεσής της αναβλήθηκε έως τις 14 Φεβρουαρίου του 2018, σύμφωνα με την thestandard.com.hk.

Ο νόμος για τη διακίνηση ναρκωτικών στο Χονγκ Κονγκ είναι εξαιρετικά αυστηρός. Αν το 19χρονο μοντέλο καταδικαστεί, κινδυνεύει με πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 640.000 δολάρια ΗΠΑ) και με ισόβια φυλάκιση!

Το 19χρονο μοντέλο και οι άλλες τρεις συλλήψεις

Η νεαρή Ελληνίδα έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ την περασμένη Δευτέρα. Ταξίδευε από την Αιθιοπία. Έφτασε εκεί από χώρα της δυτικής Ευρώπης. Παρέμεινε μερικές μέρες πριν πάρει το αεροπλάνο για την Κίνα, σύμφωνα με την Apple Daily.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη της 19χρονης

Δεν είναι η μοναδική που συλλαμβάνεται στο ίδιο αεροδρόμιο για διακίνηση ναρκωτικών.

Μέσα σε μια εβδομάδα, η αστυνομία έχει κάνει συνολικά τέσσερις συλλήψεις: της Ελληνίδας κι άλλων τριών γυναικών. Η εθνικότητά τους δεν έχει γίνει γνωστή.

Οι αστυνομικοί που έκαναν τις συλλήψεις κατάσχεσαν κοκαΐνη η αξία της οποίας ξεπερνά τα 5 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ. Οι άλλες τρεις συλλήψεις έγιναν μεταξύ της Τρίτης και της Παρασκευής, την περασμένη εβδομάδα.

Οι δυο από τις γυναίκες που συνελήφθησαν, ταξίδεψαν στο Χονγκ Κονγκ από την Τανζανία, μέσω Αιθιοπίας. Η πρώτη γυναίκα που συνελήφθη, την περασμένη Τρίτη, είναι 48 ετών. Μετέφερε 1 κιλό κοκαΐνη μέσα σε 70 πακέτα που είχε κρύψει μέσα στο σώμα της. Η δεύτερη σύλληψη έγινε την Πέμπτη, όταν οι αρχές εντόπισαν 24χρονη που μετέφερε 2 κιλά κοκαΐνη, αξίας 1,84 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 235.545 δολάρια ΗΠΑ).

Τέλος, την Παρασκευή, η αστυνομία του αεροδρομίου συνέλαβε μια 52χρονη γυναίκα, που ταξίδευε από το Περού, μέσω Ολλανδίας. Μετέφερε 2,5 κιλά κοκαΐνης. Τα είχε μέσα σε προφυλακτικά, κρυμμένα στο σώμα της! Η αξία των ναρκωτικών που μετέφερε εκτιμάται στα 2,3 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 294.432 δολάρια ΗΠΑ).

Δεν είναι σαφές αν οι τέσσερις γυναίκες είναι μέρος ενός κυκλώματος που διακινεί κοκαΐνη στο Χονγκ Κογνκ.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου