ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ολομέλεια το κοινωνικό μέρισμα. Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

στην-ολομέλεια-το-κοινωνικό-μέρισμα-σ-228362

Η σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη θα κυριαρχήσει στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα.

Η συζήτηση ξεκινά στις 12 το μεσημέρι και θα διεξαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η επίθεση από την πλευρά την Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι εφ’ όλης της ύλης και θα αφορά εκτός από τα οικονομικά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια και τον σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου μετά την πορεία την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να προτείνει και χορήγηση μέρος του πλεονάσματος στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στην Αττική, αλλά και να ζητήσει κινητοποίηση της κυβέρνησης προκειμένου να εκταμιευθούν ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι επίσης έτοιμος και για μια επίθεση λάσπης με χτύπημα κάτω από τη ζώνη από τον πρωθυπουργό για το θέμα των paradise papers και θα απαντήσει με σκληρό τρόπο για τη στάση που επέδειξε ο κ.Τσιπρας τις μέρες της θεομηνίας στην Αττική. Φυσικά η σημερινή συζήτηση θα δώσει την ευκαιρία και στην νικήτρια των χθεσινών εκλογών στην κεντροαριστερά Φώφη Γεννηματα να κάνει την πρώτη της αρχική ομιλία στην Βουλή και να δώσει και ένα δείγμα γραφής της στάσης που θα κρατήσει το επόμενο διάστημα τόσο απέναντι στον πρωθυπουργό όσο και απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως στα επεισόδια της Παρασκευής στα Εξάρχεια τραυματίστηκε σοβαρά μία 55χρονη δικηγόρος όταν φωτοβολίδα ευθείας βολής που εκτοξεύθηκε από την πλευρά των κουκουλοφόρων καρφώθηκε στο γόνατό της. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου