ΕΛΛΑΔΑ

Μάνδρα: Μάχη με τον χρόνο για να βρεθούν δύο ακόμα αγνοούμενοι

μάνδρα-μάχη-με-τον-χρόνο-για-να-βρεθούν-228408

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της μέρας οι έρευνες των διασωστών της ΕΜΑΚ προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο άντρες που αγνοούνται εδώ και έξι μέρες, από τις πλημμύρες που έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα περιοχές της δυτικής Αττικής.

Πρόκειται για δύο οδηγούς, τον 30χρονο οδηγό φορτηγού Σωτήρη Πίνη και τον επίσης οδηγό Χρήστο Γεωργακόπουλο.

Στο μεταξύ, τα θύματα της ανείπωτης αυτής τραγωδίας έφτασαν τα 20 έπειτα από τον εντοπισμό χθες Κυριακή ενός ηλικιωμένου άντρα η σορός του οποίου εντοπίστηκε κοντά στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες το εικοστό θύμα είναι ο Δημήτρης Γούτου, συνταγματάρχης εν αποστρατρεία, η σορός του οποίου μετά τον εντοπισμό της μεταφέρθηκε στο Θριάσιο προκειμένου να αναγνωριστεί από τους συγγενείς τους.

Την ίδια στιγμή, οι οικογένειες των θυμάτων δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της τραγωδίας που βιώνουν. Ήδη κάποια από τα θύματα έχουν κηδευτεί, όπως ο Γιώργος Νέζης, ενώ σήμερα φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μακαρούνα, τον 36χρονο οδηγό φορτηγού που βρέθηκε εγκλωβισμένος στο όχημά του το οποίο παρέσυραν τα ορμητικά νερά. «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε», ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου οδηγού.

Αύριο, θα κηδευτεί και ο Γιάννης Ρούμελης, ο 38χρονος οδηγός φορτηγού που εντοπίστηκε νεκρός το Σάββατο και ο 28χρονος Πέτρος Κολέτσης από το Ίλιον.

Ο Γιάννης Ρούμελης

Ο Πέτρος Κολέτσης

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι της Μάνδρας -Κραυγή αγωνίας από τη δήμαρχο

Όλο αυτό το διάστημα από την Τετάρτη που εκδηλώθηκαν οι φονικές πλημμύρες οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Περάμου δίνουν τη δική τους μάχη με τον χρόνο. Έχοντας χάσει όλα τους τα υπάρχοντα από τα ορμητικά νερά που σάρωσαν τα σπίτια και τα καταστήματά τους προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Μέχρι στιγμής ωστόσο η κανονικότητα ειδικά στην περιοχή της Μάνδρας δεν έχει έλθει καθώς το μέγεθος των καταστροφών είναι τεράστιο με τη δήμαρχο της περιοχής να εκτιμά έχουν πληγεί τουλάχιστον 2.000 οικογένειες.

Με τα προβλήματα να παραμένουν στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη έχει ήδη τονίσει την ανάγκη να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες, ενώ σε μία τελευταία έκκλησή της ζητά να αποκατασταθούν και τα προβλήματα στη θέρμανση.

«Τα πρώτα χρήματα που μπορώ να δώσω είναι μετά τις καταγραφές περίπου 600 ευρώ. Αλλά και αυτά για να τα δώσω πρέπει ο κόσμος να βγάλει ταυτότητες. Για αυτό κάνω έκκληση να έρθει η αστυνομία, οι υπηρεσίες να βγάλουν ταυτότητες στον κόσμο» λέει η κυρία Κριεκούκη ζητώντας από εταιρείας .που αναλαμβάνουν λέβητες και καυστήρες να αναλάβουν να επισκευάσουν τα λεβητοστάσια». «Όσος κόσμος τώρα είναι ζωντανός και αντέχει, σύντομα θα είναι πολύ άρρωστος», σημειώνει.

1.154 αυτοψίες -955 χρήζουν αποζημίωσης

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα ειδικά τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών σε Μάνδρα, Ειδυλλία και Νέα Πέραμο έχουν κάνει 1154 αυτοψίες με τα αποτελέσματα από αυτές να δείχνουν ότι τα 955 κτήρια – σπίτια και μαγαζιά – έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

  • Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 925 αυτοψίες συνολικά. Τα 733 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 588 κατοικίες, 67 επαγγελματικοί χώροι, 5 δημόσια κτίρια και 73 αποθήκες – υπόγεια.
  • Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 229 συνολικά αυτοψίες. Τα 222 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 142 κατοικίες, 30 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 48 αποθήκες – υπόγεια.
Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου