ΕΛΛΑΔΑ

Διέρρηξαν 16 σπίτια μέσα σε ενάμισι μήνα

διέρρηξαν-16-σπίτια-μέσα-σε-ενάμισι-μήνα-230193

Ακόμη και τα… λαχεία που είχαν αγοράσει οι ένοικοι των σπιτιών που «χτυπούσαν» έκλεβε μια συμμορία τεσσάρων νεαρών Ελλήνων κακοποιών οι οποίοι, τον τελευταίο ενάμισι μήνα, έκαναν κατά μέσο όρο μια διάρρηξη κάθε τρεις ημέρες στην πόλη της Ξάνθης και την ευρύτερη περιοχή!

Η σπείρα είχε γίνει κακός μπελάς από τις αρχές Οκτωβρίου για τους κατοίκους του νομού και τους αστυνομικούς, καθώς είχε διαρρήξει 16 σπίτια και διαμερίσματα και είχε αρπάξει μετρητά ύψους 14.000 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή, οκτώ ρολόγια, τρεις φορητούς υπολογιστές, τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές, τέσσερα κινητά, αλλά και τυχερά λαχεία που βρήκαν.

Τα τέσσερα μέλη ηλικίας 34, 30, 27 και 21 χρόνων ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας και συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που επέβαιναν. Στο όχημα το οποίο κατασχέθηκε και ερευνάται αν τους ανήκει ή είναι κλεμμένο, αλλά στα σπίτια τους, βρέθηκαν ένα πιστόλι αερίου με γεμιστήρα, ένα μαχαίρι, μια κουκούλα full face και 25 ευρώ.

Ακόμη, κατασχέθηκαν εννέα κινητά, ένα ρολόι και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, ορισμένα από τα οποία προέρχονταν από τις διαρρήξεις και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ η προέλευση των υπολοίπων ερευνάται. Οι τέσσερις νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης και τους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου