ΕΛΛΑΔΑ

Οργή από τον Τούρκο αντιπρόεδρο μετά την καταδίκη ψευδομουφτή και ψεδοϊμάμη στην Ελλάδα

οργή-από-τον-τούρκο-αντιπρόεδρο-μετά-τ-231767

Την οργή του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ προκάλεσε η πρόσφατη καταδίκη ενός ψευδομουφτή και ενός ψευδοϊμάμη από το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και ο ψευδοϊμάμη Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, καθώς κατηγορούνταν για αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης κατά την κηδεία μουσουλμάνου στρατιώτη τον Ιούλιο του 2016 στο χωριό Γλαύκη.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, ο Μποζντάγ διερωτήθηκε: «Που είναι η ανεξιθρησκία και η ελευθερία συνείδησης;». Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάννης.

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο μεταδίδει και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι η εκλογή των μουφτήδων στην Ελλάδα «περιλαμβανόταν στην συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1913 […]. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα ακύρωσε τον νόμο αυτό το 1990 και ξεκίνησε να διορίζει μόνη της τους μουφτήδες».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου