ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός και στην Κατερίνη: 300 κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία (βίντεο)

συναγερμός-και-στην-κατερίνη-300-κλήσει-231911

Την Πιερία χτυπάει αυτή την ώρα η κακοκαιρία με τα νερά της νεροποντής να έχουν φουσκώσει επικίνδυνα τον ποταμό Πέλεκα που περνάει έξω από τη πόλη της Κατερίνης. Η πυροσβεστική ανακοίνωσε το απόγευμα ότι έχει δεχθεί 300 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης.

Τα νερά πλημμύρισαν και την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νέας Εφέσου και διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι έχει δεχθεί από την ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης 300 κλήσεις για άντληση υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ γνωστοποίησε ότι έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες για την ομαλή αντιμετώπιση των περιστατικών.

Στις 4.10 τα ξημερώματα της Πέμπτης οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο ατόμα που είχαν ακινητοποιηθεί με το αυτοκίνητό τους στον οικισμό Πλάκα στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ενώ λόγω και της ανόδου της στάθμης των υδάτων στον Πέλεκα για προληπτικούς λόγους πέντε οικογένειες που μένουν στην περιοχή μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Κατερίνης.

Πιθανές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων

Στο μεταξύ, πιθανές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τραίνων θα υπάρξουν στο τμήμα μεταξύ Λιτόχωρου και Κατερίνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη έντονη βροχόπτωση στο νομό Πιερίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου