ΕΛΛΑΔΑ

Βιβλική καταστροφή σε Νέα Πέραμο-Μάνδρα από πλημμύρες

βιβλική-καταστροφή-σε-νέα-πέραμο-μάνδ-234485

Bιβλική καταστροφή προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Νέα Πέραμο, τη Μάνδρα και τη Μαγούλα ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα που καταγράφονται στην Ελευσίνα και στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Κάτοικοι και οδηγοί εγκλωβίστηκαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, ολόκληρες περιοχές μετατράπηκαν σε χειμμάρους. Κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες των περιοχών αυτών είναι σε απόγνωση. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί εκαντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Στη Νέα Πέραμο, οδηγοί αλλά και κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα και τα σπίτια τους. Τεράστιες ποσότητες νερού έχουν κατέβει από το βουνό και όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν μετρατραπεί σε χείμαρρο.

Περισσότερες από 160 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων αλλά και παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους οδηγούς ενώ απευθύνεται έκκληση προς τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Η κατάσταση στην περιοχή Νεράκι είναι απελπιστική, το νερό κατεβαίνει σαν χείμαρος από το βουνό και έχει μετατρέψει την περιοχή σε λίμνη.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Ελευσίνα αλλά και την Αθήνα επιχειρούν στην περιοχή. Περίπου 10 είναι τα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Αγία Σοφία ενώ κάποια έπεσαν μέσα στο ρέμα. Κοντά στην σχολή Πυροβολικού έχουν πλημμυρίσει πολλά σπίτια. Δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο.

Έχει πλημμυρίσει σχεδόν ολόκληρη η πόλη της Νέας Περάμου, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος της περιοχής, Γ. Σταμούλης. Υπάρχουν άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε σπίτια αλλά και σε αυτοκίνητα, είπε ο κ. Σταμούλης, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για άτομα που κινδυνεύουν.

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί. Οι κλήσεις για παροχή βοήθειας έχουν ξεπεράσει τις 160, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα» τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη. «Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει κίνδυνος για ανθρώπους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή την χώρα στην περιοχή της Μάνδρας» υπογράμμισε ακόμη η κ.Μαλλίρη.

Mεγάλες καταστροφές σε Μάνδρα-Μαγούλα

Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, έως αυτή την ώρα στη Μάνδρα Αττικής. Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Διακοπή της κυκλοφορίας

Όπως ενημερώνει η τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί από το 39ο χιλιόμετρο της Παλιάς Εθνικής Οδού, στην Νέα Πέραμο, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην νέα Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο, αφού στο 32ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα, ενώ στο 33ο χιλιόμετρο και στο 34ο χιλιόμετρο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Διακοπή της κυκλοφορίας και στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Όπως ανέφερε ένας οδηγός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του από τις 5:20 το πρωί. Ο οδηγός κινείτο στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου «το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο». «Είναι σαν κοίτη ποταμού», πρόσθεσε.

Οπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ι. Βασιλείου, τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

φωτο από Αnt1

φωτο από facebook

Η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα από τη Δευτέρα συνεχίζεται. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ θα βρέχει και σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Για σήμερα, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα με εξαίρεση τη Θράκη. Στη Θράκη και το Αιγαίο αναμένονται μόνο τοπικές βροχοπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα.

Πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στη Μακεδονία.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τυπικά ισχυρές στο ιόνιο και κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη νοτιά Κρήτη με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 και το βράδυ πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου