ΕΛΛΑΔΑ

Κεντροαριστερά: Οι ψήφοι ανά δήμο και περιφέρεια της χώρας

κεντροαριστερά-οι-ψήφοι-ανά-δήμο-και-π-236073

Στη δημοσιότητα έδωσε η επιτροπή Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας το απόγευμα της Δευτέρας τα νέα αποτελέσματα των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, με καταμετρημένο το 94% των ψήφων. Έτσι, σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα (με βάση τα 781 από τα 878 εκλογικά τμήματα και 198.957 καταμετρημένες ψήφους) τα ποσοστά των υποψηφίων έχουν ως εξής: Γεννηματά 41,20%, Ανδρουλάκης 24,85%, Καμίνης 13,78%, Θεοδωράκης 10,78%, Μανιάτης 4,51%, Ραγκούσης 2,43%, Γάτσιος 1,71%, Πόντας 0,54%, Τζιώτης 0,20%.

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ όταν και σταμάτησε η καταμέτρηση η κυρία Γεννηματά συγκέντρωνε το 42,50% και έως τώρα βρίσκεται στο 41,20%. Αντιστοίχως, ο κ.Ανδρουλάκης χθες συγκέντρωνε 25,14% και έως τώρα βρίσκεται στο 24,85%.

Εκείνο, ωστόσο, που παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον είναι τα ποιοτικά στοιχεία που δείχνουν τι ψήφισαν οι ψηφοφόροι ανά περιφερειακή ενότητα και δήμο. Mε βάση τα στοιχεία, προκύπτει ότι στις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας η Φώφη Γεννηματά έχει το προβάδισμα, ακολουθούμενη από τον κ. Ανδρουλάκη. Ωστόσο, σε δήμους των μεγάλων αστικών κέντρων τα ποσοστά του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Καμίνη ανεβαίνουν αισθητά, ενώ σε ορισμένους δήμους της Αθήνας, όπως εκείνο της Φιλοθέης-Ψυχικού Θεοδωράκης και Καμίνης λαμβάνουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντιστοίχως.

Έτσι, ενώ, για παράδειγμα, στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής και τους δήμου Αριστοτέλη και Νέας Προποντίδας η κ. Γεννηματά κέρδισε κατά κράτος, με αισθητή διαφορά από τον δεύτερο κ. Ανδρουλάκη, και με τους Θεοδωράκη και Καμίνη να λαμβάνουν πολύ λίγες ψήφους, σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Κηφισιάς ο κ. Θεοδωράκης καταλαμβάνει άνετα την πρώτη θέση. Αυτό εξηγείται εν μέρει καθώς σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας το Ποτάμι είχε δύναμη που είχε καταγραφεί και στις βουλευτικές εκλογές. Όπως ήταν επόμενο, αυξημένα ποσοστά πήρε στον Δήμο Αθηναίων ο Γ. Καμίνης. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η καταγραφή των ψήφων του δεύτερου κ. Ανδρουλάκη στην Κρήτη, περιοχή στην οποία διαθέτει ισχυρά ερείσματα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία από τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού. Για παράδειγμα το Σίδνεϋ έβγαλε πρώτη τη Φώφη Γεννηματά, ενώ οι Βρυξέλλες τον κ. Καμίνη, ακολουθούμενο από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στον Μόντρεαλ υπήρξε ισοψηφία της κ. Γεννηματά με τον κ. Καμίνη στην πρώτη θέση. Η Λευκωσία ψήφισε Ανδρουλάκη, ενώ η Λεμεσός Φώφη Γεννηματά. Τέλος στην κάλπη που στήθηκε στην Οξφόρδη την πρώτη θέση κατέλαβε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά δήμο και περιφέρεια εδώ

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου