ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτες «χτύπησαν» Ντέμη -Βανδή και 2 ποδοσφαιριστές

διαρρήκτες-χτύπησαν-ντέμη-βανδή-κα-237033

Τρεις διαρρήξεις σε σπίτια γνωστών- νυν και πρώην ποδοσφαιριστών σημειώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στα Νότια Προάστια. Θύμα διάρρηξης έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής ο πρώην ποδοσφαιριστής και παράγοντας της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, αλλά και η σύζυγός του Δέσποινα Βανδή, καθώς άγνωστοι εισέβαλλαν τα ξημερώματα στη μονοκατοικία που διαμένουν στη Βούλα και άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην ποδοσφαιριστής μαζί με τη σύζυγό του τη στιγμή της διάρρηξης δεν βρίσκονταν στο σπίτι και δεν κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους.

Οι αρχές ήδη έχουν συγκεντρώσει τα πρώτα στοιχεία από το σπίτι του πρώην ποδοσφαιριστή στην προσπάθεια τους να «αποκωδικοποιήσουν» το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη διάρρηξη, να φτάσουν στα ίχνη των δραστών και τελικά να τους συλλάβουν.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποια σπείρα διαρρηκτών που έχει στόχο τα σπίτια ποδοσφαιριστών που τυχόν είναι γεμάτα είτε με τιμαλφί είτε με μετρητά, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τα σπίτια δύο παικτών του Ολυμπιακού στη Γλυφάδα. Πρόκειται για τους Ομάρ Ελαμπντελαουί και Οτζίτζα Οφόε, οι οποίοι τη στιγμή του περιστατικού δεν βρίσκονται μέσα στις κατοικίες τους και δεν κινδύνεψαν από τους δράστες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαρρήκτες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, ακόμη και… ρούχα από τα σπίτια των δύο γνωστών ποδοσφαιριστών των «ερυθρόλευκων» που διαμένουν στα Νότια Προάστια για να βρίσκονται κοντά στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας τους.

Τα χτυπήματα των ληστών στα σπίτια ποδοσφαιριστών

Οι τελευταίοι τρεις ποδοσφαιριστές δεν ήταν οι μοναδικοί που έχουν «χτυπήσει» ληστές που επιλέγουν τα θύματά τους με ποδοσφαιρικό κριτήριο.

Πέραν των προαναφερθέντων τελευταίο θύμα ήταν ο Εμμάνουελ Εμενίκε του Ολυμπιακού. Άγνωστοι δράστες είχαν εισβάλλει στο σπίτι του και άρπαξαν κοσμήματα, αντικείμενα μεγάλης αξίας αλλά και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, όπως είχε καταθέσει στους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της Βούλας, που διερευνούν την υπόθεση. Πριν τη διάρρηξη στο σπίτι του «ερυθρόλευκου» ποδοσφαιριστή άγνωστοι δράστες είχαν εισβάλλει στο σπίτι του ποδοσφαιριστή της ΆΕΚ, Σέρτζιο Αραούχο, το διάστημα που εκείνος έπαιζε για το πρωτάθλημα με την Ξάνθη και έλειπε. Όταν επέστρεψε είδε αναστατωμένο το σπίτι του, ωστόσο οι δράστες δεν κατάφεραν να εισβάλλουν στο δωμάτιο όπου διατηρούσε προσωπικά του είδη αλλά και αντικείμενα μεγάλης αξίας και «περιορίστηκαν» σε ό,τι κατάφεραν να εντοπίσουν στους υπόλοιπους χώρους.

Το 2016 είχε πέσει θύμα διάρρηξης και ο τότε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τσόρι Ντομίνγκες, όταν τρεις διαρρήκτες είχαν μπει στο σπίτι του παίκτη στη Βούλα και κατάφεραν να αρπάξουν μεγάλο χρηματικό ποσό, κοσμήματα μεγάλης αξίας αλλά και ρούχα του Αργεντινού. Οι δράστες κατάφεραν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην αφήσουν κανένα ίχνος, γεγονός που δυσκόλεψε τις έρευνες των αρχών.

Το 2010 θύμα διαρρηκτών ήταν για δύο φορές ο μεγάλος βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Ριβάλντο, ο οποίος το 2010 όταν ήταν στον Ολυμπιακό είχε αναγκαστεί να τοποθετήσει στο σπίτι του 24ωρη υπηρεσία φύλαξης. Την ίδια χρονιά είχε ζήσει τρομακτική εμπειρία και ο τότε παίκτης του Ολυμπιακού Χεσούς Ντάτολο καθώς τη στιγμή που βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με την αρραβωνιαστικιά του κατάφεραν να εισβάλλουν άγνωστοι και να τους κλέψουν.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου