ΕΛΛΑΔΑ

Ηλικιωμένος κατείχε μεγάλη ποσότητα χασίς, αρχαία και καπνό

ηλικιωμένος-κατείχε-μεγάλη-ποσότητα-239064

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έκαναν έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 76χρονος Έλληνας σε περιοχή των Γρεβενών, όταν διαπίστωσαν ότι είχε μαζί του μια συσκευασία που περιείχε 12,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Αυτά που τους άφησαν κυριολεκτικά άφωνους, όμως, ήταν όσα αντίκρισαν όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη μαζί με συναδέλφους τους της Ασφάλειας Λευκού Πύργου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ηλικιωμένος είχε τέσσερα κιλά και 549,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και 203 γραμμάρια αποξηραμένα παραισθησιογόνα μανιτάρια, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με μια ζυγαριά, έναν τρίφτη κάνναβης και διάφορα σύνεργα για την χρήση ναρκωτικών!

Σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, στο σπίτι βρέθηκαν ακόμη πέντε αρχαία μεταλλικά αντικείμενα, καθώς και ένα κιλό και 16 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού!
Ο 76χρονος… πρωταθλητής της παρανομίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί προστασίας αρχαιοτήτων και για λαθρεμπορία. Η Ασφάλεια Γρεβενών συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβώσει την προέλευση των ναρκωτικών και των αρχαίων αντικειμένων, που παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου