ΕΛΛΑΔΑ

Το σχέδιο φύλαξης για τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μετά την επίθεση

το-σχέδιο-φύλαξης-για-τα-γραφεία-του-πα-239641

«Αόρατο» και ορατό σχέδιο με… αθέατους αστυνομικούς και συνεχείς εποχούμενες περιπολίες κατήρτισε η Ελληνική Αστυνομία για την περιφρούρηση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη μετά την νέα δολοφονική επίθεση από την οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται μία «γκάφα»-επιλογή των επικεφαλής αξιωματικών να απομακρύνουν μία ομάδα ΟΠΚΕ, που περιπολούσε γύρω από τα γραφεία, 1,5 ώρα πριν την τρομοκρατική επίθεση.

Η συγκεκριμένη ομάδα είχε διαταχθεί να περιπολεί γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τον τελευταίο μήνα, μετά από πληροφορίες για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, ίσως γιατί βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου. Τραγική ειρωνεία, είναι το γεγονός ότι η διαταγή απομάκρυνσης ήρθε στις 18:10, προκειμένου να μετακινηθεί στην ΕΡΤ για το… debate, των υποψήφιων προέδρων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης!

Στις 19:45 έκανε την εμφάνισή του ο τρομοκράτης με το πολεμικό καλάσνικοφ στοχεύοντας τον αστυνομικό-«παρατηρητή», που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου. Η απομάκρυνση της ομάδας ΟΠΚΕ είχε ως επιπρόσθετο αποτέλεσμα, πέρα από την δυνατότητα αποτροπής, και την αδυναμία των αστυνομικών δυνάμεων να καταδιώξουν τους δράστες.

Η Ελληνική Αστυνομία για 3η φορά από την συγκεκριμένη τρομοκρατική επωνυμία, στάθηκε «τυχερή», και κυρίως ο αστυνομικός που αποτέλεσε τον στόχο των τρομοκρατών, όταν είδε τον δράστη και έπεσε στο έδαφος, ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένη η αναθεώρηση των σχεδίων ασφαλείας γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και των ενεργειών προφύλαξης των αστυνομικών δυνάμεων που είναι στατικές ή κινούνται στην ευρύτερη περιοχή. Αρχικά αξιολογήθηκε η διαπίστωση ότι για ακόμη μία φορά μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας έφθασαν στην Χαριλάου Τρικούπη με ένα πολεμικό καλάσνικοφ, παρέμειναν για περίπου… 90 δευτερόλεπτα εκεί, και κατάφεραν να εξαφανιστούν χωρίς κανείς να τους εντοπίσει, πόσο μάλλον να τους σταματήσει.

Υπάρχουν σκέψεις απομάκρυνσης της αστυνομικής διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία, καθώς αποτελούν έναν σταθερό στόχο «σκοποβολής» των τρομοκρατών, και αντικατάστασής τους με διαρκείς και επαναλαμβανόμενες εποχούμενες αστυνομικές περιπολίες. Η άλλη εκδοχή είναι να παραμείνει, και να ενισχυθούν γύρω της εποχούμενες τακτικές περιπολίες, με ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικών για την δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος αποτροπής επιθέσεων και ασφάλειας. Τα πληρώματα των περιπολιών θα προβαίνουν και σε στοχευμένες δράσεις ελέγχων ύποπτων οχημάτων και πεζών. Αυτός ο επανασχεδιασμός προσβλέπει πέρα από την αντιμετώπιση ακραίων και δολοφονικών τρομοκρατικών επιθέσεων, να λειτουργήσει και αποτρεπτικά στις σχεδόν καθημερινές καταδρομικές επιθέσεις κουκουλοφόρων με βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.

Το Σχέδιο «Χαριλάου Τρικούπη», συμπληρώνεται από την τοποθέτηση… αθέατων αστυνομικών με πολιτικά σε διάφορα σημεία των γύρω δρόμων από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, σε κίνηση και στατικά σημεία, διαφορετικά κάθε μέρα, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρος εντοπισμός υπόπτων και ειδοποίηση ενίσχυσης για την αποτροπή και σύλληψη ατόμων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου