ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη ο γιατρός για προσχεδιασμένη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας στο Ιπποκράτειο

σε-δίκη-ο-γιατρός-για-προσχεδιασμένη-δ-241802

Στο βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης γίνεται λόγος για σχεδιασμένο έγκλημα από τον γιατρό την ημέρα που η γυναίκα επισκέφτηκε το νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο γιατρός οδήγησε την 36χρονη σε απομονωμένο χώρο του νοσοκομείου, όπου κατηγορείται ότι χορήγησε στο θύμα ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, όμως, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος μετέφερε τη γυναίκα σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου, αφού την ξεγύμνωσε, την πέταξε σε γκρεμό. Μάλιστα σύμφωνα με την ιατριδικαστική έκθεση η 36χρονη κατά την μεταφορά ήταν ζωντανή και θα μπορούσε να κρατηθεί στη ζωή εάν της είχε παρασχεθεί έγκαιρα η απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Ως ενοχοποιητικό στοιχείο συγκάλυψης της υπόθεσης στο βούλευμα περιγράφεται και η ενέργεια του γιατρού να στείλει μήνυμα στην 36χρονη, με το οποίο δήθεν τη ρωτούσε γιατί δεν εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού. Επίσης ο 38χρονος αγγειοχειρουργός μετά τις πράξεις του έπλυνε δύο φορές το αυτοκίνητο για να εξαφανίσει κάθε ίχνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος ενώ αρχικά αρνούνταν κάθε ανάμιξη στην υπόθεση, στη συνέχεια ανασκεύασε και παραδέχτηκε ότι η γυναίκα έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της επέμβασης που της έκανε ο ίδιος και απέδωσε το θάνατό της στο φάρμακο της αναισθησίας που της χορηγήθηκε. Επίσης για το γεγονός ότι στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα της σε περιοχή της Χαλκιδικής ο γιατρός ανέφερε ότι λειτούργησε υπό καθεστώς φόβου και πανικού που του προκάλεσε ο θάνατος της ασθενούς. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πηγή: dailythess

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου