ΕΛΛΑΔΑ

Αντίδραση και από την Αγκυρα για τη διήμερη άδεια Κουφοντίνα

αντίδραση-και-από-την-αγκυρα-για-τη-διή-241838

Μετά από τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και την Βρετανίδα ομόλογό του Κέιτ Σμιτ αντέδρασε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει απογοήτευση κάνοντας αναφορά στους Τούρκους που έγιναν στόχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Μάθαμε με μεγάλη μας απογοήτευση, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994, αφέθηκε ελεύθερος για δύο ημέρες».

«Δεν είναι δυνατόν να αντιληφθούμε, πως σε έναν τρομοκράτη που αφαίρεσε τη ζωή των διπλωματών μας κατ’ επανάληψη, δόθηκε η δυνατότητα μίας τέτοιας συμφωνίας. Δείχνοντας ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη με αυτό τον τρόπο είναι ένδειξη μη σεβασμού στη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας», καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου