ΕΛΛΑΔΑ

«Τον είδα να έρχεται με πρoτεταμένο όπλο». Ο φρουρός του ΠΑΣΟΚ περιγράφει

τον-είδα-να-έρχεται-με-πρoτεταμένο-όπλ-245981

Αυτόπτες μάρτυρες και οπτικό υλικό που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αναζητούν οι αρχές.

Την ίδια στιγμή η μαρτυρία του αστυνομικού-σκοπού που σύμφωνα με πληροφορίες αποτέλεσε και τον αποκλειστικό στόχο του δράστη της ένοπλης επίθεσης είναι ανατριχιαστική και αποδεικνύει ότι η επίθεση ήταν δολοφονική, κάτι που υποστηρίζουν και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οι οποίοι τονίζουν «Ήθελαν αίμα. Ήθελαν νεκρούς».

«Τον είδα να έρχεται με προτεταμένο το όπλο. Φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα. Ήταν ψηλός περίπου 1.85 ύψος. Μέχρι να καταλάβω τι συνέβαινε άκουσα τους πυροβολισμούς και έπεσα κάτω στο πεζοδρόμιο για να προφυλαχθώ. Όταν σηκώθηκα είδα το σκάψιμο της βολίδας πάνω στην κολώνα που στεκόμουν στο ύψος του κεφαλιού μου. Σώθηκα από θαύμα», είπε στους συναδέλφους του ο αστυνομικός σκοπός σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Μιλώντας στους συναδέλφους τους είπε το βραυ της Δευτέρας μετά την επίθεση ότι η σφαίρα πέρασε δίπλα από το αυτί του.

Έδρασαν μέσα σε 90 δευτερόλεπτα

Εκτός από τη δική του μαρτυρία σημαντικές είναι και εκείνες των αυτοπτών μαρτύρων οι οποίες περιγράφουν τον ταχύτατο τρόπο δράσης των άγνωστων κουκουλοφόρων οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις 90 δευτερόλεπτα από την αρχή της επίθεσης μέχρι τη στιγμή της διαφυγής τους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, σε αυτή συμμετείχαν δύο άτομα τα οποία φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες. Σημαντικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι οι άγνωστοι φέρονται να χρησιμοποίησαν μοτοσυκλέτα με την οποία έφτασαν στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά όπου και βρέθηκαν τρεις κάλυκες. Στο σημείο αυτό, ο ένας από τους αγνώστους κατέβηκε από τη μηχανή και από απόσταση 40 περίπου μέτρων έθεσε τον στόχο του που ήταν ο αστυνομικός-σκοπός που στέκεται στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου ώστε να προειδοποιεί τους συναδέλφους τους σε περίπτωση επίθεσης. Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το κολωνάκι ενός σήματος της Τροχαίας, κοντά στον έναν αστυνομικό, μία άλλη χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ, ενώ το τρίτο βλήμα, μετά από εξωστρακισμό καρφώθηκε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τους πυροβολισμούς, ο δράστης τράπηκε σε φυγή επιστρέφοντας στη μοτοσυκλέτα που τον περίμενε. Ως οδός διαφυγής επιλέχτηκε η Βαλτετσίου.

Ποια οργάνωση βλέπουν οι αρχές

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα της βαλλιστικής (τα οποία αναμένονται από στιγμή σε στιγμή) για να διαπιστωθεί ο τύπος όπλου που χρησιμοποίησε ο ένοπλος, και ενώ ακόμα δεν έχει βγει ανάληψη ευθύνης, οι αρχές βλέπουν πίσω από αυτή την ένοπλη ομάδα «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας» η οποία έχει επιτεθεί ακόμα δύο φορές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με τρόπο που θυμίζει την τελευταία επίθεση.

Ενδεικτικό είναι ότι στην τελευταία επίθεση στις 10 Ιανουαρίου του 2017 στόχος ήταν και πάλι ο αστυνομικός που είχε τεθεί σε επιφυλακή προκειμένου να ενημερώσει τους συναδέλφους τους για μία ενδεχόμενη επίθεση. Τότε τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Η προηγούμενη επίθεση της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας» ήταν τρία χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου του 2014 όταν και πάλι επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με καλάσνικοφ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου