ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου η δίκη Αντωνόπουλου

αναβλήθηκε-για-τις-6-δεκεμβρίου-η-δίκη-α-246056

Διέκοψε για τις 6 Δεκεμβρίου 2017 η δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου – εν προκειμένω πολιτικώς ενάγοντα – τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Το δικαστήριο εξέτασε το ενδεχόμενο του να κριθεί απαράδεκτη η συζήτηση στο ακροατήριο και συνεπώς να αναβληθεί, λόγω μη έγκυρης κλήσης του κατηγορουμένου Αριστείδη Φλώρου, καταδικασθέντος στην υπόθεση της Energa, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στο εδώλιο κάθισαν μεταξύ άλλων (πέντε συνολικά κατηγορούμενοι) οι δύο αλβανοί που φέρονται να είχαν επίσης ρόλο ηθικού αυτουργού στη δολοφονία του γνωστού δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατά την προσαγωγή τους, μάλιστα, στο δικαστήριο ένας εκ των δύο αλβανών σε σχετική ερώτηση περί εμπλοκής στη δολοφονία του ποινικολόγου, κατέφυγε σε ύβρεις, στέλνοντας φιλί στις κάμερες.

«Είμαστε αθώοι», δήλωσαν τελικά.

Η απάντηση Φλώρου

«Δεν υπάρχει έγγραφο του κατηγορουμένου στη δικογραφία που να γνωστοποιεί την νέα κατοικία του (σσ: τις φυλακές). Να απορριφθεί το αίτημα» είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Με σύμφωνη τη γνώμη της εισαγγελέως, το Μεικτό Ορκωτό αποφάσισε τη μεταγωγή του Αριστείδη Φλώρου στο ακροατήριο από το Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Μιάμιση ώρα αργότερα, μέσω εγγράφου, ο Αριστείδης Φλώρος ενημέρωνε ότι δεν επιθυμούσε να μεταχθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

«Δεν έχω λάβει κλήση να παραστώ, λόγω της ιατρικής μου κατάστασης δεν μπορώ να παραστώ στο δικαστήριο σας» ανέφερε ο ίδιος, προκαλώντας την αντίδραση των αλβανών κατηγορουμένων: «δεν μπορεί να έρθει επειδή δεν έχει τα τζακούζια του ο κ. Φλώρος» .

Καθώς οι αλβανοί κακοποιοί δήλωσαν ότι δεν έχουν πληρεξούσιους δικηγόρους, το δικαστήριο διέκοψε για να προχωρήσει στον διορισμό υπεράσπισης

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου