ΕΛΛΑΔΑ

Στα χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ – Άδωνις για την υπόθεση Αυγενάκη

στα-χαρακώματα-συριζα-άδωνις-για-την-247440

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως αναφέρει, «στην σημερινή του προσπάθεια να υπερασπιστεί τον Λ. Αυγενακη, που φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματικό κύκλωμα, ξεπέρασε και τον χειρότερο του εαυτό».

«Ο Α. Γεωργιάδης», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «έφτασε στο σημείο σε τηλεοπτική του συνέντευξη να δείχνει φωτογραφίες από το κινητό του και να ισχυρίζεται ότι υπουργοί της κυβέρνησης (Γ. Κατρούγκαλος και Ε. Κουντουρά) ήταν με τον υπόδικο Π. Μπαμπάμτση, ενώ εικονιζόταν άλλο πρόσωπο, πράγμα που και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μετά την κατακραυγή, αναγκάστηκε να παραδεχτεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «θλιβερή» τη στάση της ΝΔ και προσωπικά του Κ. Μητσοτάκη και διερωτάται : «Άραγε ως πότε θα υπερασπίζονται τον κ. Αυγενάκη και θα καταφεύγουν σε ανόητες χυδαιότητες και γκαιμπελισμούς;».

Κατρούγκαλος: Χυδαιότητα και γκαιμπελισμός Γεωργιάδη

Για χυδαιότητα και γκαιμπελισμό καταγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ’Αδωνι Γεωργιάδη. Αφορμή φωτογραφίες που έδειξε ο κ. Γεωργιάδης σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Κατρούγκαλος και η ’Ελενα Κουντουρά έχουν φωτογραφηθεί με τον βασικό εμπλεκόμενο στην υπόθεση Αυγενάκη, τον κ. Μπαμπάμτση.

Μερικές ώρες αργότερα ο κ. Γεωργιάδης το ανασκεύασε μέσω τουίτερ, λέγοντας ότι πρόκειται για άλλο πρόσωπο, τον κ. Πιτταρά, σημειώνοντας όμως ότι οι φωτογραφίες είναι όλες από την ίδια εκδήλωση, και του Λ. Αυγενάκη και των υπουργών.

Αυτό, όμως, διαψεύδει ο κ. Κατρούγκαλος με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέγοντας ότι «ο κ. Πιτταράς είναι γνωστό πρόσωπο, επικεφαλής του Αμερικανικού Φόρουμ και διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις στην Αμερική. Οι φωτογραφίες αυτές είχαν βγεί τυχαία σε εκδήλωση κάποιας πρέσβειας».

Άδωνις: Άνανδρη, χυδαία, λάσπη από το σύστημα Τσίπρα

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το νόμο Κατρούγκαλου, για το θέμα Αυγενάκη, για τα δάνεια και για τις αυξήσεις φόρων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στο θέμα του κυρίου Αυγενάκη ανέφερε ότι «ο Λευτέρης Αυγενάκης δέχεται άνανδρη, χυδαία, λάσπη από το σύστημα Τσίπρα». «Λέγανε «μειούται η ψαλίδα», βγήκαν οι δημοσκοπήσεις και δεν συμβαίνει αυτό», ανέφερε, σχολιάζοντας και την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική και πρόσθεσε: «Γενικά όλα τους πάνε στραβά και τώρα άρχισαν τη λάσπη».

Στρέφοντας το κινητό του προς την κάμερα, έδειξε δύο φωτογραφίες, στις οποίες είπε ότι βρίσκεται ο κ. Μπαμπάμτσης. Στη μία φωτογραφία είναι με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και η άλλη είναι με την Έλενα Κουντουρά. Στη συνέχεια διερωτήθηκε, «πώς ο Βαξεβάνης δεν τις βρήκε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες;».

Λέει ο Βαξεβάνης ότι πήγε ο Σαμαράς, μετά από ομιλία Τσίπρα στη Βουλή, και είπε ότι ο Τσίπρας «έσκισε» τον Μητσοτάκη. Και παίρνω τηλέφωνο τον Σαμαρά και τον ρωτάω “πρόεδρε είπες κάτι τέτοιο”, για να πάρει την απάντηση ότι ο κ. Σαμαράς δεν ήταν καν στη Βουλή, είπε σχολιάζοντας εκ νέου τα ψέμματα που έχουν στόχο τη Νέα Δημοκρατία.

Εν συνεχεία άφησε υπόνοιες για εμπλοκή του ονόματος ενός εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης, στη δικογραφία.

Διευκρινιστική ανάρτηση

Μερική ώρα αργότερα μέσω τουίτ δημοσίευσε τις εικόνες, με τη διευκρίνιση ότι σε αυτές δεν είναι ο Μπαμπάμτσης αλλά ο Πιτταράς και είναι από την ίδια εκδήλωση

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου