ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό για τη δολοφονία της 32χρονης

τηλεφώνημα-από-κλεμμένο-κινητό-για-τη-249244

Nέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την 32χρονη Δώρα Ζέμπερη που δολοφονήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (18.10.2017) με 14 μαχαιριές, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», δόθηκε μια πληροφορία για το δολοφόνο από άτομο που υποστήριζε ότι τον γνώριζε. Όπως αποδείχτηκε στην πορεία, το τηλεφώνημα έγινε από κλεμμένο κινητό και ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία.

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που έχουν μέχρι τώρα οι Αρχές, είναι πως το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου του θύματος, εξέπεμψε από την περιοχή της Ομόνοιας. Φαίνεται ότι ο δράστης απενεργοποίησε το κινητό της άτυχης κοπέλας δέκα λεπτά μετά την δολοφονία.

Η εικόνα του δράστη από την έρευνα του ιατροδικαστή

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που διενήργησε την νεκροτομή στη σορό της άτυχης κοπέλας, ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Οι μαχαιριές από σουγιά που δέχτηκε η Δώρα Ζέμπερη τόσο πισώπλατα, όσο και στο θώρακα, δεν ήταν όλες βαθιές. Οκτώ με δέκα από τις δεκατέσσερις , είχαν τρυπήσει τον πνεύμονα και την καρδιά.

Το ακανόνιστο «Γ» που είχε στο δεξί της μάγουλο ήταν τυχαίο και δεν ερμηνεύεται σαν κάποιου είδους «υπογραφή» του δράστη.

Δεν εντοπίστηκαν ιδιαίτερα ίχνη πάλης, μόνο στο κάτω βλέφαρο του θύματος χτύπημα από γροθιά.Απόπειρα βιασμού δεν υπήρξε αφού το τζιν παντελόνι της κοπέλας ήταν κουμπωμένο και φορούσε την μπλούζα της.

Ίχνος του δράστη ή τρίχα του δεν βρέθηκε πάνω στη σορό. Το DNA που εντοπίστηκε στα νύχια του θύματος, εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φαίνεται ότι η κοπέλα προσπάθησε να ξεφύγει ενώ δεχόταν τις μοιραίες μαχαιριές και πισώπλατα. Ο δολοφόνος είχε μένος και αυτό του έδωσε δύναμη στα χτυπήματα. Το ύψος του υπολογίζεται γύρω στο 1.75.

Τι αποκάλυψε η Δώρα σε φίλη της…

Σημαντικά ήταν τα όσα αποκάλυψε φίλη της άτυχης εφοριακού στην Αγγελική Νικολούλη.

Ανέφερε πως η Δώρα διορίστηκε στην εφορία πριν από πέντε περίπου χρόνια. Αρχικά ήταν στο μητρώο, μετά στο δικαστικό και τελευταία ελεγκτής. Ήταν προσεκτική στη δουλειά της και ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της.

Είπε πως η Δώρα μέχρι τον Αύγουστο διατηρούσε σχέση με έναν αστυνομικό, στην οποία είχε επενδύσει πολλά.

«Ήθελε να κάνει οικογένεια και έκανε σχέδια για τον γάμο της. Τον Αύγουστο όμως χώρισαν και δεν θα έλεγα με τον καλύτερο τρόπο. Η συμπεριφορά του την πόνεσε πολύ και αυτό την έριξε ψυχολογικά. Μια εβδομάδα πριν τη σκοτώσουν, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από εκείνον. Την κάλεσε με απόκρυψη και της μίλησε τόσο άσχημα όσο δεν φαντάζεστε. Αυτό την τσάκισε κυριολεκτικά και δεν μπορούσε να συνέλθει. Της είχε κοστίσει και ο θάνατος του παιδικού της φίλου με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Μου είπε πως μόνο αυτός την αγαπούσε και την καταλάβαινε και άρχισε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά στο νεκροταφείο. Της έλεγα «κοριτσάκι μου, αραίωσέ το δεν έχει νόημα. Είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου» .

Την παρότρυνα να επισκεφτεί κάποιον ειδικό, έναν ψυχολόγο, για να την βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής της. Και μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

«Τον είδα να φεύγει πάνω στον πανικό…»

Φανερά αναστατωμένοι οι εργαζόμενοι στον χώρο του κοιμητηρίου, προθυμοποιήθηκαν να μιλήσουν στη δημοσιογράφο με την ελπίδα να δοθεί ένα τέλος στην απίστευτη αυτή ιστορία που σόκαρε την κοινή γνώμη.

«Την ώρα του φόνου ο φύλακας ενημερώθηκε πως χτύπησε μια κοπέλα και χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί, έτρεξε γρήγορα εκεί που βρισκόταν το θύμα, δίχως να κλείσει την κεντρική είσοδο», ανέφερε ένας από τους επόπτες.

Με το που ακούστηκε η είδηση του θανάτου, επικράτησε αναστάτωση. Την ώρα που οι περισσότεροι έτρεχαν πάνω – κάτω, ένας που έμεινε πίσω στο φυλάκιο της κεντρικής εισόδου, παρατήρησε δέκα λεπτά μετά το συμβάν, έναν άντρα που δεν είχε ξαναδεί μέχρι τότε, να βγαίνει από το νεκροταφείο. Είχε ύψος περίπου 1.75, ήταν γεροδεμένος ηλικίας 40 με 45 χρόνων με καστανά μαλλιά . Ήταν λίγο αξύριστος και φορούσε παλιά ρούχα δουλειάς αλλά όχι λερωμένα. Τζιν παντελόνι, πορτοκαλί μπλουζάκι, μπεζ γιλέκο και σκούρα μπλε πάνινα παπούτσια. Ο άνδρας αυτός φεύγοντας, ψέλλισε κάτι στα ελληνικά, που δεν κατάλαβε ο μάρτυρας.

«Ο δράστης πρέπει να διέφυγε από την μάντρα της πίσω πλευράς, εκτός κι αν ήταν τόσο ψύχραιμος που βγήκε περπατώντας σαν να μην έτρεχε τίποτε», ανέφερε φύλακας του κοιμητηρίου

Ιερέας: Της έλεγα να μην έρχεται εδώ…

Ο παπά -Θόδωρος ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που αντίκρισαν δολοφονημένη την νεαρή εφοριακό.

Όπως είπε στην Αγγελικη Νικολούλη, εκείνο το απόγευμα είχε φύγει ο κόσμος από μια κηδεία και επικρατούσε ηρεμία στον χώρο. Η Δώρα έφτασε μόνη της στο νεκροταφείο λίγο μετά τις τέσσερις και τον χαιρέτησε περνώντας μπροστά από το γραφείο του.

Ο ιερέας την γνώριζε καθώς την είχε συμβουλέψει και στο παρελθόν για να αντιμετωπίσει τον πόνο που ένιωθε για τον χαμό του φίλου της.

Στις πέντε και τέταρτο έφυγε από το γραφείο για να διαβάσει μιαν ευχή σε ένα μνήμα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της μάντρας. Τότε είδε έναν νέο να φωνάζει βοήθεια, κατευθύνθηκε προς το σημείο και αντίκρισε την κοπέλα.

«Όταν την είδα, είχε κλειστά τα μάτια, προσπαθούσε να πάρει αέρα και φούσκωνε στο στήθος, πλημμυρισμένη στο αίμα. Φώναξα , Θοδώρα, Θοδώρα, αλλά δεν είχε επαφή… Ο δολοφόνος θα την παράτησε και θα ‘φυγε. Το κορίτσι έβαλε όλη τη δύναμη του σηκώθηκε κι έτρεξε γύρω στα εβδομήντα πέντε μέτρα… Τα ρούχα της είχαν το πιο πολύ αίμα. Το μπουφάν της που δεν το φόραγε όταν έγινε το κακό, βρέθηκε στο μνήμα του φίλου της» είπε.

Μέσα σε δέκα λεπτά έφθασαν στο σημείο άνδρες της Άμεσης Δράσης και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και περίμεναν τον ιατροδικαστή.

«Όταν την γνώρισα της έλεγα να μην έρχεται τόσο συχνά γιατί αυτό δεν της έκανε καλό. Λίγο καιρό αργότερα μου είπε πως είχε επισκεφτεί έναν ειδικό που την είχε υποστηρίξει ψυχολογικά. Εύχομαι να βρεθεί ο δράστης, να πάψει ο κόσμος να φοβάται…», τόνισε ο παπα- Θόδωρος.

Πηγή: thetoc.gr με πληροφορίες από anikolouli.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου