ΕΛΛΑΔΑ

Σπεύδουν για κατάθεση πινακίδων στις εφορίες

σπεύδουν-για-κατάθεση-πινακίδων-στις-252924

Με τα ειδοποιητήρια πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2018 να βρίσκονται προ των ηλεκτρονικών πυλών του Taxisnet, δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους στην εφορία.

Μαζικά προσέρχονται οι φορολογούμενοι στις εφορίες ώστε να καταθέσουν τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων τους. Πρόκειται κυρίως για οχήματα παλαιά και υψηλού κυβισμού.

Από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε, τελικά, να μην προχωρήσει ούτε και φέτος σε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας οι φορολογούμενοι που περίμεναν τις μειώσεις σπεύδουν στις εφορίες για κατάθεση των πινακίδων.

Το υπουργείο έβαλε για άλλη μια φορά στο συρτάρι το σχέδιο με τις μειώσεις ειδικά για όσους κατέχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και επαναλαμβάνεται το ίδιο ίδιο σκηνικό στις εφορίες με τους φορολογούμενους που στήνονται στην ουρά για να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία.

Κατάθεση πινακίδων

Οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και θέλουν να αποφύγουν τις φοροεπιβαρύνσεις αποσύροντας από την κυκλοφορία τα αυτοκίνητά τους θα πρέπει να υποβάλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.:

*Δήλωση ακινησίας

*Τα στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας).

*Δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), στην οποία δηλώνεται ότι η ακινητοποίηση του οχήματος γίνεται σε κλειστό ιδιωτικό χώρο, καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αυτού.

Για τα Επαγγελματικά αυτοκίνητα ΙΧ (ΦΙΧ) οι ακινησίες αυτών γίνονται στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σε περίπτωση που τα στοιχεία κυκλοφορίας υποβληθούν στη Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να διαβιβασθούν στις ανωτέρω Υπηρεσίες.

Τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη κυκλοφορίας φαίνεται ότι παραμένουν τα ίδια. Μικρές μεταβολές θα υπάρξουν για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως οι πολύτεκνοι και τα ΑμΕΑ.

Η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας 2018 αναμένεται ως το τέλος Νοεμβρίου και η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι η 31η Δεκεμβρίου 2017.

Να σημειωθεί ότι τα τέλη παραμένουν ακριβά κυρίως για όσους κατέχουν Ι.Χ αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-10-2010. Τα τέλη για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων κυμαίνονται από 615 έως 1.380 ευρώ.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου