ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη δραπέτης για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου

συνελήφθη-δραπέτης-για-τη-δολοφονία-τ-254660

Από το Σάββατο που μας πέρασε συνελήφθη στην Πάτρα δραπέτης ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στα χέρια των διωκτικών αρχών στη ΓΑΔΑ, πρόκεται για Ρομά αλβανικής καταγωγής που κατά τις αρχές ταυτοποιείται ως ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Έχει ταυτοποιηθεί και το δεύτερο άτομο που συνόδευε αυτόν που πυροβόλησε ο οποίος είναι επίσης Ρομά αλβανικής καταγωγής αλλά που κατάφερε να διαφύγει ήδη στην Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ασφάλεια και παρόλο που έχει εξιχνιαστεί το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τους φυσικούς δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εν τούτοις η αστυνομία επιχειρεί να «δέσει» τις σχέσεις των δύο αυτών ατόμων με το κύκλωμα που τους χρησιμοποιήσε για τον φόνο του δικηγόρου. Η αστυνομία πιστεύει πως οι τρεις κατάδικοι αλβανικής καταγωγής που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ προ εικοσιτετραώρων για ανάκριση είναι οι ηθικοί αυτουργοί, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται επισήμως ακόμα. Η αστυνομία ερευνά επίσης το βασικό κίνητρο. Οπωσδήποτε πρόκειται για υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού το οποίο είτε οι ηθικοί αυτουργοί δεν κατάφεραν να αποσπάσουν από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας Φλώρου – Αντωνόπουλου στην μεγάλη υπόθεση Energa είτε ερευνάται το ενδεχόμενο το χρηματικό ποσό να αφορά άλλη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά πια στην εξεχνίαση των κινήτρων των ηθικών αυτουργών.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος είναι 32 ετών, συνελήφθη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται ένα σκάνδαλο που χειριζόταν το νομικό γραφείο του άτυχου ποινικολόγου.

Σημειώνεται πως το πρωί της Δευτέρας, τρεις Αλβανοί μεταφέρθηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ προκειμένου να παράσχουν κάποιες εξηγήσεις στις Αρχές, καθώς θεωρούνται τα πρόσωπα που μεσολάβησαν μεταξύ των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου.

Το παρελθόν τους είναι «πλούσιο», αφού είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου