ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν δικαίωση για τον φοιτητή Ιατρικής που σκοτώθηκε σε τροχαίο

ζητούν-δικαίωση-για-τον-φοιτητή-ιατρι-256882

Μία ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναβιώνει σήμερα στο ποινικό δικαστήριο της Πάτρας. Πρόκειται για το τροχαίο που έκοψε το νήμα της ζωής του 22χρονου φοιτητή Ιατρικής Νίκου Καραπάνου, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Ο άτυχος νέος σκοτώθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2015, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, όταν ένας μεθυσμένος οδηγός πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το όχημά του.

Όπως υποστηρίζει η οικογένεια του θύματος, ουσιαστικά ο 43χρονος εμβόλισε το αυτοκίνητο του 22χρονου, ο οποίος δεν είχε χρόνο να αντιδράσει.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, ο άτυχος νέος είχε 0,02 κλάσματα του δευτερολέπτου για να το κάνει. Έστριψε το τιμόνι δεξιά, το πεζοδρόμιο όμως ήταν αρκετά ψηλό και δεν κατάφερε να ανεβάσει πάνω σε αυτό το αυτοκίνητο.

Το όχημα που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα πρόλαβε να δει και ο συνοδηγός του φοιτητή, ο συμφοιτητής του, ο Δημήτρης, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, αφού ο Νίκος απορρόφησε όλη την ενέργεια της σύγκρουσης. Πέθανε μέσα σε μισή ώρα από ακατάσχετη αιμορραγία, η οποία προκλήθηκε από ρήξη ζωτικών οργάνων.

Στο σημείο υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος είδε τον μεθυσμένο οδηγό να περνά κόκκινα φανάρια και να αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα εντός πόλης. Το αυτοκίνητό του ακολούθησε μία ανεξέλεγκτη πορεία που έσπειρε τον θάνατο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που προπορευόταν του οχήματος του 22χρονου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για ένα δευτερόλεπτο θα μπορούσα να είχα χάσει τη ζωή μου».

Μετά το θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε, ο οδηγός δεν πέρασε τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς νοσηλεύτηκε ελαφρά τραυματισμένος, αλλά του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για έξι μήνες. Δεν προφυλακίστηκε για το τροχαίο, καθώς από τον νόμο θεωρείται πλημμέλημα. Η μέγιστη ποινή που προβλέπεται από το δικαστήριο είναι τρία χρόνια με αναστολή.

Πηγή: thebest.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου