ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο αποστολέας της βόμβας στον Λουκά Παπαδήμο

συνελήφθη-ο-αποστολέας-της-βόμβας-στο-257974

Η αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε πως συνέλαβε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου σε περιοχή της Αθήνας τον αποστολέα του εκρηκτικού μηχανισμού σε φάκελο ο οποίος εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Οι διωκτικές αρχές επιμένουν πως το άτομο αυτό εμπλέκεται και στις αποστολές άλλων τρομοδεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε διάφορες χώρες του εξωτερικού (Βερολίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη).

Η αντιτρομοκρατική δεν ανακοινώνει προς το παρόν άλλα στοιχεία γύρω από την υπόθεση αυτή επιφυλασσόμενη να δώσει στη δημοσιότητα τα πορίσματα από την ανάκριση στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος αντιεξουσιαστής, διατηρούσε επαφές με μέλη των “Πυρήνων της Φωτιάς”. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικών , πιστόλια και εκατοντάδες σφαίρες .

Τρεις έρευνες σε εξέλιξη

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται και θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Η Αντιτρομοκρατική είχε στη διάθεσή της «ορφανό» DNA και αποτύπωμα από το μπαράζ του Μαρτίου

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τέθηκε σε συναγερμό, ειδικά μετά το μπαράζ επιθέσεων του Μαρτίου με το σχέδιο Νέμεσις ΙΙ της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου τραυματίστηκε μία υπάλληλος του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, όταν άνοιξε μία παρόμοια επιστολή παγιδευμένη με πυροτεχνική ύλη στο Παρίσι, όπως επίσης είχε εντοπιστεί παρόμοια επιστολή από τις γερμανικές Αρχές προς τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ενέργειες για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ στην Ελλάδα εντοπίστηκαν άλλα 8 τέτοια δέματα από τις Αρχές.

Το ’ορφανό’ DNA

Σε ένα από αυτά τα 8 δέματα, οι Αρχές εντόπισαν ένα «ορφανό» DNA και αποτύπωμα, τα οποία βεβαίως δεν άνηκαν ούτε σε υπάλληλο των ΕΛΤΑ ούτε σε σεσημασμένο πρόσωπο, όμως αποτελούσε το σημαντικότερο εύρημα που είχε στην διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική από τότε.

Αντίστοιχο εύρημα φαίνεται πως είχαν ανακαλύψει και οι γερμανικές Αρχές στην αντίστοιχη επιστολή-βόμβα προς τον Σόιμπλε, ενώ ανάλογη επιστολή-βόμβα έγινε απόπειρα να αποσταλεί σε ιταλικό οίκο αξιολόγησης, όμως ήταν ένα από τα 8 δέματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. εγκαίρως και εξουδετερώθηκαν.

Τα ευρήματα αυτά είναι άγνωστο επί του παρόντος αν οδήγησαν στη σημερινή σύλληψη.

Η σχέση με τους Πυρήνες της φωτιάς

Προκήρυξη για εκείνο το μπαράζ δεν είχε αποσταλεί από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει προαναγγείλει ότι θα το πράξει, ενώ στο κείμενο της ανάληψης ευθύνης αναφερόταν μεταξύ άλλων, πως “ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης.

“Έχουμε ακόμα την οργή. Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα”.

Το ίδιο όμως δεν το έπραξαν και για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, αφού μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νέα ανάληψη ευθύνης.

Οι ίδιοι λοιπόν είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι αποτελούν ένα φαινόμενο “Λερναίας Ύδρας”, ότι δηλαδή έχουν στρατολογηθεί και έχουν εκπαιδευτεί νέα άτομα στην τρομοκρατική οργάνωση. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η προέλευση των επιθέσεων αυτών, είχε θέσει στο στόχαστρο των ερευνών της, συνήθειες και επικοινωνίες των ήδη φυλακισμένων μελών και άτομα με τα οποία τυχόν είχαν έρθει σε επαφή απευθείας ή μέσω τρίτων, όπως για παράδειγμα, μέσω ποινικών από τις… “γνωριμίες” που απέκτησαν εντός των Φυλακών κλπ.

Το ιστορικό της έκρηξης στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου

Ήταν λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της 25ης Μαΐου 2017 όταν ο πρώην πρωθυπουργός, τραυματίστηκε, από «παγιδευμένο» φάκελο που εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητο όπου επέβαινε, στη συμβολή των οδών Μάρνη και Στουρνάρη.

Ο φερόμενος ως αποστολέας του παγιδευμένου φακέλου ήταν η Ακαδημία Αθηνών της οποίας ο Λουκάς Παπαδήμος διατελεί Πρόεδρος.

Το συμβάν θυμίζει τα τρομο-δέματα που είχαν σταλεί τον Μάρτιο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου του ΔΝΤ. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος αντελήφθη το περιεχόμενο του φακέλου αμέσως αφού τον άνοιξε και τον άφησε να πέσει στο πατάκι της θέσης του συνοδηγού, όπου καθόταν.

Στο όχημα επέβαιναν ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οδηγός του, που επίσης τραυματίστηκε και ένα ακόμα άτομο, ενώ ακολουθούσε συνοδευτικό όχημα της ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

(Φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης στην οποία φαίνονται κηλίδες αίματος και ένα hands free)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου