ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ιερέας μετά από καταγγελίες ανήλικων κοριτσιών

προφυλακίστηκε-ιερέας-μετά-από-καταγ-261769

Ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης οδηγείται υπόθεση με εμπλεκόμενο ιερέα από περιοχή της Πρέβεζας ο οποίος προφυλακίστηκε μετά από καταγγελία από μέρους ανήλικων κοριτσιών.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει πριν από πέντε περίπου μήνες όταν κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του, στην Εισαγγελία Πρέβεζας, από την πλευρά των δύο κοριτσιών, τα οποία διαμένουν στο χωριό φιλοξενούμενα συγγενικού τους προσώπου.

Διατάχθηκε προανάκριση, ενώ χθες ο ιερέας κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Την ίδια ώρα η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία του χωριού όπου υπηρετούσε εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι του οποίου σκοπεύουν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στα όσα με την μηνυτήρια αναφορά καταλογίζονται στον ιερέα εκφράζοντας την συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του.

Εκ μέρους της Μητρόπολης Πρέβεζας, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος σχολιάζοντας το γεγονός, δήλωσε πως «Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί», κάνοντας λόγο για μια «περίεργη υπόθεση».

Ωστόσο, όπως ορίζει η Εκκλησιαστική Νομοθεσία, σε βάρος του ιερέα διατάχθηκε προσωρινή απαγόρευση τέλεσης ιεροπραξιών ενώ ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου