ΕΛΛΑΔΑ

Η κατάθεση του πατέρα «κλειδί» για την εξιχνίαση του φόνου της 32χρονης εφοριακού στο Β’ Νεκροταφείο

η-κατάθεση-του-πατέρα-κλειδί-για-την-264543

Η κατάθεση που αναμένεται να δώσει τις επόμενες ώρες στην Ασφάλεια Αττικής ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού της ΔΟΥ Πειραιά πιθανόν θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο άγριο έγκλημα που διαπράχθηκε προ τεσσάρων ημερών στο 2o Νεκροταφείο. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν είχαν εξετάσει μέχρι τώρα τον πατέρα της άτυχης κοπέλας επειδή τους είχε πει, την περασμένη Παρασκευή ότι ήταν «αναστατωμένος κι αγχωμένος», για λόγους «σεβασμού στο πένθος του» αλλά επειδή δεν τον θεωρούσαν , μέχρι τώρα, κρίσιμο πρόσωπο στην έρευνα τους. Όμως οι δηλώσεις του σε ΜΜΕ το Σάββατο «ότι πέρασα συμπτωματικά την ώρα του εγκλήματος από το 2o Νεκροταφείο και στο σημείο εκείνο επιβιβάστηκε ένας 35χρονος πελάτης που δεν αποκλείω να ήταν ο δολοφόνος της κόρης μου» δημιουργεί πληθώρα ερωτηματικών κaι υπονοιών στην ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει άτομα από το προσωπικό περιβάλλον της 32χρονης με κύριο στόχο να πληροφορηθούν αν υπήρχε κάποιο που την «πίεζε» για θέματα ερωτικής φύσεως . Κι αυτό ύστερα από το αθάνατο του συντρόφου της σε εργατικό ατύχημα, τον περασμένο Μάιο, σε εργοτάξιο του ΟΣΕ στην Αχαΐα. Όμως η μέχρι τώρα έρευνα της ΕΛΑΣ δεν ανέδειξε κάτι συγκεκριμένο κι εξεταζόταν εκ νέου το ενδεχόμενο ληστείας μετά φόνου. Ωστόσο η δήλωση του πατέρα της 32χρονης φαίνεται να δημιουργεί νέα δεδομένα

Όπως σημειώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ «μας είχαν προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση η πρωτοβουλία του πατέρα της να προχωρήσει, λίγες ώρες μετά τον θάνατο της, σε δηλώσεις περί «σχέσης του φόνου με μεγάλες έρευνες της στο ΣΔΟΕ», ότι «δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση του εγκλήματος». Όπως κι ότι «θα σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια τον δολοφόνο της κόρης του». Κι όλα αυτά ενώ ήταν γνωστό ότι είχε κάκιστες σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, ότι η 32χρονη ποτέ δεν είχε εργασθεί στο ΣΔΟΕ αλλά μόνο στην ΔΟΥ Πειραιά όπως κι ότι ο ίδιος είχε ορισμένες περίεργες συναλλαγές που είχαν ελεγχθεί από τις αρχές. Όμως θεωρούσαμε ότι αυτά αφορούσαν το σοκ του από το δραματικό γεγονός, κάποιες προσωπικές αντιλήψεις του αλλά κι ίσως ένα παιγνίδι εντυπώσεων σχετικά και με τις ενδοοικογενειακές τριβές . Ούτε μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι είχαμε ασχοληθεί που έμενε ο πατέρας της 32χρονης, που βρισκόταν την ώρα του φόνου κλπ. Όμως αυτό που αναφέρει εκ των υστέρων ότι πέρασε το μοιραίο βράδυ από τον τόπο του εγκλήματος , μας προκαλεί τεράστια ερωτηματικά που θα κληθούμε να απαντήσουμε τα επόμενα 24ωρα»

Όπως συμπληρώνουν οι ίδιοι αξιωματικοί «είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτή την …ακραία σύμπτωση ότι ήταν κι ο πατέρας της κοπέλας τυχαία σε εκείνο το σημείο, την ίδια ώρα του φόνου . Κι όλα αυτά σε μία αχανή πρωτεύουσα . Ο πατέρας του θύματος αναφέρεται σε επιβίβαση , έξω από το Β’ Νεκροταφείο, ενός 35χρονου που ίσως ήταν ο φονιάς της. Και ο οποίος υποτίθεται ότι μπήκε πάλι συμπτωματικά στο ταξί του πατέρα της κοπέλας που είχε μόλις σκοτώσει. Ασφαλώς δεν αποκλείουμε τίποτε κι όλα θα ερευνηθούν. Όμως αναρωτιόμαστε γιατί ο πατέρας δεν ανέφερε από την αρχή τα περί διέλευσης του από το σημείο, περί του 35χρονου πελάτη κλπ; Γιατί έσπευδε να μιλήσει περί ΣΔΟΕ, ερευνών για οικονομικό σκάνδαλο και άλλους αστήρικτους ισχυρισμούς για το κίνητρο των δραστών. Και δεν είπε το πολλαπλά σημαντικότερο ότι ίσως είχε δει τον φονιά της κόρης του. Γιατί δεν έσπευσε να δώσει από την πρώτη στιγμή μία σχετική κατάθεση. Κάτι που είχε αποφύγει μέχρι τώρα με επίκληση τους…άγχους που τον διακατείχε. Συνεκτιμούμε στην τελευταία δήλωση του ότι είχαν προηγηθεί ρεπορτάζ για έλεγχο καμερών γύρω από τα Β Νεκροταφείο για καταγραφή ύποπτων κινήσεων, των ΙΧ που διέρχονταν κλπ. Θα ερευνήσουμε ακόμη δηλώσεις συγγενών του ότι είχε προστριβές με την 32χρονη κόρη του για οικονομικές συναλλαγές, μήπως αυτό θα μπορούσε να είχε κάποια σημασία. Καθώς και ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος αυτού του τρίτου προσώπου που περιγράφει . Θα εξετάσουμε ενδελεχώς το δρομολόγιο του εκείνη την ημέρα και πως βρέθηκε στο Β’ Νεκροταφείο κλπ Με το δεδομένο βεβαίως ότι θα υπάρξει κι έλεγχος στο επαγγελματικό όχημα του για αποτυπώματα. Στην συνολική έρευνα για το άγριο έγκλημα προσμετρούμε τα δεδομένα της ιατροδικαστικής εξέτασης ότι ο άγνωστος δράστης κτύπησε την κοπέλα με μαχαίρι όταν βρίσκονταν «πρόσωπο με πρόσωπο» και στο θώρακα της κι όχι όταν ίσως την καταδίωκε με πισώπλατα κτυπήματα. Καθώς κι ότι πήρε την τσάντα της ενώ δεν έχουμε σαφές στοιχείο για τον τρόπο που έφυγε από το σημείο του φόνου. Θέλουμε να εξετάσουμε όλα αυτά για να διαπιστώσουμε αν είναι αληθή και πως μπορεί να βοηθήσουν περαιτέρω την δύσκολη έρευνα μας»

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν πάντως ότι εξακολουθούν να ερευνούν όλα τα δεδομένα και ενδεχόμενα , ότι δεν θεωρούν κανέναν βασικό ύποπτο κσι ότι επιχειρούν να συγκεντρώσουν σειρά στοιχείων (κάμερες, σάρωση κινητών, τηλέφωνα υπόπτων) . Ετσι ώστε να πλαισιώσουν με τεχνικά δεδομένα στοιχεία που ίσως προκύψουν από καταθέσεις…

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου