ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Τα βίντεο του τρόμου στο κινητό του τζιχαντιστή. Τι λέει ο ίδιος

αλεξανδρούπολη-τα-βίντεο-του-τρόμου-σ-265951

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Στο ένα από τα δύο βίντεο φαίνεται ο ίδιος και κάποιοι ακόμη άντρες να βασανίζουν άγρια έναν άντρα. Τον χτυπούν και τον κλωτσούν ενώ το άτυχο θύμα μέσα στα αίματα εκλιπαρεί για τη ζωή του. Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται πάλι ο συλληφθείς μαζί με μερικούς άλλους να είναι πάνω σε ένα αυτοκίνητο και κρατώντας όπλα στα χέρια τους να πυροβολούν στον αέρα.
Μάλιστα στο κινητό του 32χρονου Σύρου υπάρχει και μία φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του άντρα που βασανίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου βίντεο. Ωστόσο είναι ασαφές αν το θύμα αποκεφαλίστηκε από τον συλληφθέντα ή από κάποιον άλλο.

Ο ίδιος πάντως φέρεται να ισχυρίστηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ο άντρας αποκεφαλίστηκε, γιατί έκαιγε σπίτια στη Συρία και η οργάνωση στην οποία ανήκε ο 32χρονος Σύρος τον είχε καταδικάσει σε θάνατο.

Οι Αρχές, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα -τον Ιούνιο του 2016- είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση τον Σύρο, όμως από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που η σύζυγός του κατήγγειλε ενδοοικογενειακή βία, προσπάθησαν να τον εντοπίσουν, προκειμένου να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις του.

Πράγματι, στις αρχές Οκτωβρίου εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως, από τη φυσική παρακολούθηση δεν προέκυψαν περίεργες συναντήσεις. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για έναν εκπαιδευμένο τρομοκράτη, που γνωρίζει πολύ καλά πώς να παίρνει μέτρα αυτοπροστασίας και να μην «καρφώνεται».

Έτσι, όλο το βάρος πέφτει πλέον στην ανάλυση πειστηρίων (τάμπλετ και τηλεφώνου), για να… ξεκλειδώσουν τις κινήσεις και τα πρόσωπα με τα οποία ερχόταν σε επαφή.

Ο 32χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου