ΕΛΛΑΔΑ

Το υπ. Υγείας επιβεβαιώνει τον εντοπισμό χολέρας στο Μαιευτήριο Αθηνών

το-υπ-υγείας-επιβεβαιώνει-τον-εντοπισ-269642

Το υπουργείο Υγείας παραδέχεται ότι στα υπόγεια του «Έλενα Βενιζέλου» βρέθηκαν «δυνητικά εντεροπαθογόνοι μικροοργανισμοί». Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζει ότι αποφασίστηκε το σφράγισμα της αποθήκης.

Νωρίτερα σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποίησε ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

Η ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας

«Στις 05-10-2017 η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας έστειλε προς έλεγχο στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, δείγματα τα οποία έλαβε από συγκεντρωμένα ύδατα στην αποθήκη ξηράς τροφής που βρίσκεται στο Α΄ Υπόγειο του κτιρίου Α΄. Τα ύδατα διέρρευσαν στην αποθήκη από το δάπεδο του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού.

Η βοήθεια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου ζητήθηκε για μια πρώτη εκτίμηση της μικροβιολογικής σύστασης του δείγματος. Το εργαστήριο, αναρμόδιο για έλεγχο υδάτων, έκανε μόνο ποιοτική καλλιέργεια και όχι ποσοτική η οποία γίνεται στα εξουσιοδοτημένα κέντρα (ΚΕΔΥ- Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας).

Για τα αποτελέσματα (ανεύρεση δυνητικά εντεροπαθογόνων μικροοργανισμών), ενημερώθηκαν άμεσα, στις 13-10-2017, η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι οποίοι και αποφάσισαν το σφράγισμα της αποθήκης.

Άμεσα επίσης, ζητήθηκε η έκτακτη συνδρομή του ΚΕΔΥ, το οποίο δέχθηκε να τους σταλεί δείγμα για πλήρη έλεγχο. Τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή 20-10-2017. Μέχρι τότε, ο χώρος έχει σφραγιστεί και η Τεχνική Υπηρεσία έχει αναλάβει την αντιμετώπιση του προβλήματος των συγκεντρωμένων υδάτων, λαμβάνοντας ατομικά μέτρα προστασίας που υποδεικνύονται από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων».

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου