ΕΛΛΑΔΑ

Αγριος ξυλοδαρμός 30χρονου φοιτητή στο Ρέθυμνο

αγριος-ξυλοδαρμός-30χρονου-φοιτητή-στο-269829

Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό ξυλοδαρμού ενός 30χρονου στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Η απρόκλητη και βάναυση επίθεση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, όταν τρία άτομα με ακάλυπτα πρόσωπα επιτέθηκαν σε έναν νεαρό μεταπτυχιακό φοιτητή και έναν φίλο του την ώρα που επέστρεφαν στο σπίτι, προκαλώντας στον πρώτο σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από τις αστυνομικές αρχές, το θύμα όπως και ο φίλος του έχουν δώσει κατάθεση και περιγραφή των δραστών, ενώ έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων και το θύμα έχει κληθεί για τη διαδικασία αναγνώρισης των δραστών. Ήδη έχει αναγνωριστεί ο ένας απ’ τους δράστες, ο οποίος και κρατείται και αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Δριμύ κατηγορώ από τον πατέρα

Ο πατέρας του θύματος μιλώντας στα «Ρεθυμνιώτικα Νέα» απηύθυνε δριμύ κατηγορώ σε όλους εκείνους που παριστάνοντας, όπως είπε, τους λεβέντες και τα παλικάρια, επιτίθενται χωρίς κανέναν λόγο σε όποιον βρεθεί μπροστά τους.

«Θέλω να μάθω το γιατί. Γιατί συμβαίνουν αυτά στο Ρέθυμνο; Γιατί μια μειοψηφία τρομοκρατεί και δέρνει όποιον του κάνει κέφι; Στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν και νιώθουμε πως είναι απροστάτευτα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Ζούμε με τον φόβο μην σκοτώσει κανείς τα παιδιά μας. Το δικό μου παιδί δεν πείραξε κανέναν. Είναι άριστος, κάνει διδακτορικό, έχει στόχους στη ζωή του, είναι φιλήσυχος. Όπως περπατούσε στον δρόμο ο γιος μου του επιτέθηκαν άναντρα και αναίτια. Τον έβαλαν κάτω και τον χτυπούσαν ανελέητα τρία άτομα. Δεν ήξερε κανέναν από τους τρεις. Την επόμενη φορά τι να περιμένω; Να θρηνήσω τον γιο μου; Κάποιος από το Ρέθυμνο να μου εξηγήσει το γιατί. Ποιοι είναι αυτοί που κάθε τόσο κάνουν τους παλικαράδες ανενόχλητοι; Σε ποιο μεσαίωνα ζουν όλοι αυτοί που βγαίνουν στον δρόμο και δέρνουν φοιτητές; Δεν είναι η πρώτη φορά, γνωρίζω ότι έχει συμβεί επανειλημμένα, θυμόμαστε ότι κάποιος έφτασε μέχρι δολοφονία φοιτητή για το τίποτα. Γιατί μας σκοτώνετε τα παιδιά μας; Ξέρω πως δεν είναι αυτή η Κρήτη. Αλλά κάποιοι φταίνε γι’ αυτή την κατάσταση και δεν πάει άλλο. Μπορώ κι εγώ να αυτοδικήσω. Αλλά δεν θέλω να κάνω τον παλικαρά. Θέλω όμως να αναλάβει καθένας την ευθύνη του και να σταματήσει στο Ρέθυμνο αυτή η κατάσταση».

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης

Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης αναφέρει:

«Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (15/10/2017), 30χρονος άνδρας από το Μεσολόγγι, που κάνει διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τρεις νεαρούς.

Τα περιστατικά βίας στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου δεν είναι μεμονωμένα, αλλά ανήκουν σε μία συνεχώς αυξανόμενη λίστα επιθέσεων με ρατσιστικά, σεξιστικά και ομοφοβικά χαρακτηριστικά.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, άτομα που έχουν σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και με τοπικές ακροδεξιές ομάδες, να στήνουν ενέδρες σε μετανάστες, σε εκπροσώπους του αριστερού ή του αναρχικού χώρου, σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα και σε οποιονδήποτε δεν συμβαδίζει με τα δικά τους πρότυπα, καταλήγοντας πολλές φορές στον σοβαρό τραυματισμό αυτών των ανθρώπων.

Η Κρήτη φημίζεται για τους λεβέντες της, αλλά δυστυχώς έχει και τους «λεβέντες» της. Αυτούς που μετράνε την «παλικαριά» με το πόσους θα στείλουν στο νοσοκομείο, πόσα όπλα έχουν στην κατοχή τους ή πόσα «μαύρα» χρήματα βγάζουν.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης, εκφράζουμε απερίφραστα τη στήριξη μας στον 30χρονο και καλούμε την κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά και ολόκληρου του νησιού, να καταδικάσει και να απομονώσει τους δράστες, δίνοντάς τους τη θέση που πραγματικά τους αξίζει στο περιθώριο».

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει το περιστατικό

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την επίθεση σε βάρος του τριαντάχρονου φοιτητή στο Ρέθυμνο και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο θύμα και τους οικείους του. Τέτοιες άθλιες συμπεριφορές μίσους δεν έχουν θέση στη σημερινή Ελλάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Αστυνομία θα πράξει το καθήκον της και οι υπαίτιοι αυτής της αποτρόπαιας πράξης θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου