ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπησε ξανά ο απατεώνας με τις «μαϊμού» αγγελίες

χτύπησε-ξανά-ο-απατεώνας-με-τις-μαϊμο-277878

Γεμάτος χαρά παρέλαβε ένας 29χρονος στην Θάσο το δέμα που περίμενε με το κινητό των ονείρων του, το οποίο είχε βρει σε ηλεκτρονική αγγελία και το είχε χρυσοπληρώσει. Αντί γι’ αυτό, όμως, βρήκε μέσα στο πακέτο μια… «μπαγκατέλα» που δεν ήταν δυνατό να λειτουργήσει!

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στους αστυνομικούς του τμήματος του νησιού, είχε δει στις 28 Αυγούστου την αγγελία πώλησης του επίμαχου κινητού σε διαδικτυακή ιστοσελίδα και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φερόμενο ως πωλητή. Αφού συμφώνησαν να του στείλει με ταχυδρομική επιταγή το ποσό της αγοράς, ο υποψήφιος αγοραστής κατέβαλε το ποσό των 499,99 ευρώ.

Όμως, όταν την επομένη παρέλαβε το δέμα, είδε ότι αυτό που πλήρωσε πανάκριβα ήταν ένα μη λειτουργικό κινητό παλιάς τεχνολογίας. Από τις έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 24χρονου Έλληνα που τους είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοιες απάτες με «μαϊμού» αγγελίες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου που διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου