ΕΛΛΑΔΑ

Eγκλημα στην Κρήτη: «Ο γιατρός φοβόταν αλλά… τον πρόλαβαν»

eγκλημα-στην-κρήτη-ο-γιατρός-φοβόταν-α-280931

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν στην Βουλγάρα και τον 37χρονο εραστή της, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ με καραμπίνα το πρωί του Σαββάτου τον σύζυγό της, γνωστό καρδιολόγο στην Κρήτη, Χριστόδουλο Καλαντζάκη.

Και οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι «έσπασαν» και ομολόγησαν στις αρχές πως ενορχήστρωσαν τη δολοφονία του άτυχου γιατρού, εμφανίστηκαν στα δικαστήρια της Νεάπολης του Λασιθίου Κρήτης χωρίς δικηγόρο και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Λόγω της οργής που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία το αποτρόπαιο έγκλημα που «έστησε» το παράνομο ζευγάρι, κανένας δικηγόρος δεν δέχτηκε να τους εκπροσωπήσει.

Όπως προβλέπεται από το νόμο, το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει έναν συνήγορο υπεράσπισης για τους δύο κατηγορουμένους προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία. Την ίδια ώρα αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας περιέγραψε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης τη στιγμή της δολοφονίας. «Ήμουν για κυνήγι μαζί με δύο άλλα άτομα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο που έγινε η δολοφονία. Ακούσαμε τον πρώτο πυροβολισμό και αμέσως σταματήσαμε ό,τι κάναμε για να δούμε τι συμβαίνει. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ακούσαμε έναν θόρυβο, σαν χτύπημα αυτοκινήτου», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε: «Είδαμε τον καρδιολόγο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να φωνάζει “ρε παιδιά, ρε παιδιά”. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, ακούσαμε και τον δεύτερο πυροβολισμό και αμέσως τον τρίτο».

Όπως είπε ο άνθρωπος που είδε τη δολοφονία του άτυχου καρδιολόγου, ο δράστης βρισκόταν πίσω από έναν θάμνο. «Με το που είδαμε όλα αυτά, ένας που ήταν μαζί μας, έβγαλε τη σφυρίχτρα του και άρχισε να σφυρίζει στον δράστη. Ο 37χρονος μόλις σκότωσε τον γιατρό, διέφυγε με τα πόδια μέσα από τα λιόφυτα και τον χάσαμε», υποστήριξε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το τελευταίο sms

«Φεύγει τώρα. Είναι μόνος του στο αυτοκίνητο». Αυτό ήταν, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, το τελευταίο SMS που έστειλε η 38χρονη Βουλγάρα σύζυγος του 62χρονου γιατρού, Χριστόδουλου Καλαντζάκη, στον 37χρονο ομοεθνή εραστή της, λίγη ώρα πριν ο τελευταίος σκοτώσει τον άτυχο γιατρό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι που ζούσε ο γιατρός με την Βουλγάρα σύζυγό του, βρήκαν το κινητό τηλέφωνο της 38χρονης, η οποία δεν είχε προλάβει να σβήσει τα ενοχοποιητικά μηνύματα. Στο τελευταίο μήνυμα που έστειλε στον εραστή της και φονιά του συζύγου της, του διευκρίνιζε ο γιατρός ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο!

Και αυτό, καθώς, όπως προκύπτει από το προτελευταίο μήνυμά της προς τον Βούλγαρο εραστή της, ο σύζυγός της σχεδίαζε να μεταβεί στο ιατρείο του, μαζί με τον αδερφό της, για κάποιες τεχνικές εργασίες.

Έγραφε συγκεκριμένα η 38χρονη στον εραστή της, στο προτελευταίο μήνυμα: «Μπορεί να χρειαστεί να το ακυρώσεις. Θα πάει με τον αδερφό μου, για να κάνουν δουλειές στο ιατρείο του. Θα σε πάρω να φύγεις. Αν χρειαστεί όμως, όχι».

Τελικά, ο άτυχος γιατρός αποφάσισε να πάει μόνος του στο ιατρείο του το Σάββατο και να δεχτεί ασθενείς του, αναβάλλοντας τις τεχνικές εργασίες για κάποια άλλη μέρα.

Δίχως να το γνωρίζει, «υπέγραφε» στην ουσία τη θανατική του καταδίκη…

Μιλώντας στo «E» ένας φίλος του άτυχου καρδιολόγου ανέφερε ότι τελευταία το ζευγάρι είχε πολλούς καυγάδες και ο γιατρός είχε κάτι υποψιαστεί. Μάλιστα όπως είπε του είχε εκμυστηρευτεί ότι φοβόταν για τη ζωή του και ήθελε να προλάβει κάποιες καταστάσεις ωστόσο δεν πρόλαβε. “Μόνο σε πολύ στενούς φίλους είχε πει ορισμένα πράγματα ότι είχε ορισμένες ανησυχίες. Αυτό που έχω να πω ήταν ότι επρόκειτο για έναν πολύ καλό άνθρωπο εξαίρετο επιστήμονα που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στη Σητεία.” ανέφερε ο φίλος του ενώ σημείωσε

“Ήταν κατηφής δεν ήταν ενθουσιώδης όπως παλιά κάτι τον απασχολούσε και φαινόταν.Τον τελευταίο καιρό ένα δυο μήνες φαίνεται ότι η σχέση δεν ήταν καλή ήταν αρκετά προβληματισμένος ο γιατρός. Σε έμενα δεν είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του αλλά σε άλλους στενούς φίλους του το είχε κάνει. Φοβόταν και εκτιμώ ότι τον πρόλαβαν οι εξελίξεις”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου