ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή οι 7 από τους δράστες της απαγωγής Λεμπιδάκη

στον-ανακριτή-οι-7-από-τους-δράστες-της-284576

Στον ανακριτή Ηρακλείου οδηγούνται σήμερα Σάββατο τα επτά άτομα που συνελήφθησαν για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη ο οποίος απελευθερώθηκε μετά από σχεδόν έξι μήνες ομηρείας. H 16χρονη κόρη ενός εκ των συλληφθέντων έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, για τη σύλληψη κι άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση της απαγωγής.

Πηγές της αστυνομίας που επικαλείται το cretalive, αναφέρουν ότι αναζητούνται επιπλέον 4-5 άτομα, από τα οποία τουλάχιστον τρία τοποθετούνται στον αρχικό πυρήνα, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και για την εμπλοκή άλλων, οι οποίοι φέρονται να είχαν περισσότερο βοηθητικό ρόλο.

Σεσημασμένοι οι 4 από τους συλληφθέντες

Ανάμεσα στους οκτώ συλληφθέντες υπάρχει και ένας που θεωρείται ο εγκέφαλος, ωστόσο στην οργάνωση υπήρχε περισσότερο κάτι σαν “κοινή αρχηγία“. Τρεις εξ αυτών ήταν ακτιβιστές κατά των πλειστηριασμών.

Οι αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει άλλα κρησφύγετα. Έγιναν όμως πολλές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των δραστών και του θύματος. Μία μάλιστα διενεργήθηκε στις αρχές του Αυγούστου στα Σφακιά.

Η Αστυνομία διέψευσε τις φήμες ότι εμπλέκεται πολιτικό πρόσωπο, ενώ δεν υπάρχουν, προς το παρόν τουλάχιστον, στοιχεία για συνεργασία με έγκλειστους στις φυλακές ή άλλους ποινικούς. Επομένως δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με την απαγωγή Παναγόπουλου.

Για την εμπλοκή της 16χρονης, η οποία έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, η ΕΛΑΣ αναφέρει πως η έφηβη ενεπλάκη στην υπόθεση το τελευταίο διάστημα εκτελώντας τις εντολές του πατέρα της για την αποστολή επιστολής και βίντεο στην οικογένεια Λεμπιδάκη. Ο πατέρας της επισήμανε να είναι προσεκτική στη διαδικασία της αποστολής και στις κινήσεις της, να μην αγοράσει κινητό από μαγαζί με κάμερα, να φορά γάντια και άλλα. Η κοπέλα υποψιάστηκε πως πρόκειται για κάτι το παράνομο όχι όμως για την απαγωγή.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εγκληματική οργάνωση εμπλουτίστηκε στην πορεία, προστέθηκαν κ άλλα μέλη και άλλαξαν οι ρόλοι. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως οι δραστες διέμεναν σε αποσταση 10 χλμ ο καθένας εκτός από τον φρουρό του Λεμπιδάκη, ο οποίος έχει καταγωγή από τα Σκόπια.

Η εγκληματική οργάνωση συστήθηκε στις αρχές του Μάρτη με στόχο την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Υπήρξε οργάνωση, καλή μελέτη του σχεδίου, προπαρασκευή όπως και παρακολούθηση του θύματός τους, ενώ δεν προέκυψε πουθενά εσωτερική πληροφόρηση από κάποιο μέλος της οικογένειας προς τους απαγωγείς. επίσης, γίνεται γνωστό πως δεν υπήρξε άλλη προσπάθεια να απαχθεί ο επιχειρηματίας.

Ο βίος τεσσάρων από τους συλληφθέντες είναι “πλούσιος”, καθώς βαρύνονται με απόπειρα δολοφονίας, εμπρησμούς, απόπειρα βιασμού και σωματεμπορία. Άλλοι τρεις φέρονται να ανήκαν σε ομάδες ακτιβιστών κατά των πλειστηριασμών.

Η συμμορία έκανε και ταξίδια στην Αθήνα για την αποστολή μηνυμάτων προς την οικογένεια και συγγενείς.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου