ΕΛΛΑΔΑ

Οι επιστολές Λεμπιδάκη: Έχω φτάσει στα όρια της αντοχής

οι-επιστολές-λεμπιδάκη-έχω-φτάσει-στα-285900

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται επιστολές του Μιχάλη Λεμπιδάκη που έστελνε στην οικογένειά του τους 6 εφιαλτικούς μήνες που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του και περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία. Αποδέκτες είναι τα παιδιά του, η σύζυγός του, ο πατέρας του και ο αδελφός του.

22/8/17

Aγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν…Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας. Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παπού, τη γιαγιά, τον θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία. Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να χουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε μα πάνω απ΄όλα να στε ασφαλείες και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας

H επιστολή στη γυναίκα του

«Ο χειρότερς πόνος για μένα είναι η έλλειψή σου και η μεγαλύτερη έγνοια μου ήταν η αγωνία και θλίψη σου» γράφει ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στην σύζυγό του Κατερίνα.

Σε άλλη επιστολή που έστειλε ενώ ήταν ήδη 24 ημέρες όμηρος, και τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα το bloko δηλώνει ότι έχει αγγίξει τα όρια της ανθρώπινης υπομονής και φτάνει στα όρια της τρέλλας.

Όλες οι επιστολές, περισυλλέχθηκαν σύμφωνα με το διαβιβαστικό “με την προβλεπόμενη διαδικασία προς αποφυγή οιασδήποτε επιμόλυνσης, προκειμένου να είναι εφικτή στη συνέχεια η εργαστηριακή εξέταση του αντικειμένου προς εντοπισμό εκμεταλλεύσιμου υλικού (βιολογικού, αποτυπωμάτων κλπ)”. Ολες οι επιστολές πέρασαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια όπως πιστοποιείται, ώστε να απομονωθεί και να αξιοποιηθεί το οποιοδήποτε εκμεταλλεύσιμο υλικό, μπορούσε σε κάθε στάδιο της μυστικής προανάκρισης ν’ ανοίξει κάθε φορά κι ένα νέο παράθυρο στην εξελικτική προσπαθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου