ΕΛΛΑΔΑ

Μπράβοι πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Εθνική Οδό

μπράβοι-πίσω-από-τον-εκρηκτικό-μηχανι-291514

Σε κυκλώματα «μπράβων», αποδίδουν στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τον… αδέσποτο και ανενεργό εκρηκτικό μηχανισμό, που βρέθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Τριπόλεως. Υποστηρίζουν ότι η υπόθεση δεν έχει καμία τρομοκρατική χροιά και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε στόχευση της διαδρομής που θα ακολουθούσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για να παραβρίσκεται σε εγκαίνια στην Καλαμάτα.

Στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, δίπλα στα κιγκλιδώματα της εθνικής, στο 113ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα προς Αθήνα, στον κόμβο Νεμέας-Κορίνθου, υπάλληλος της διαχειρίστριας εταιρείας του αυτοκινητοδρόμου, κατά την διάρκεια κοπής χόρτων, εντόπισε το «παράξενο αντικείμενο», με χαρακτηριστικά εκρηκτικού μηχανισμού και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο αυτοκινητόδρομος έμεινε κλειστός για περισσότερο από μία ώρα, στο συγκεκριμένο σημείο και γινόταν εκτροπή των οχημάτων μέσω Άργους-Δερβενακίων, προκειμένου οι πυροτεχνουργοί της ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου να εξουδετερώσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη διάσπασης. Όπως διαπίστωσαν ήταν μικρού μεγέθους, αποτελούμενος από συσκευή κινητού τηλεφώνου, η καλωδίωση της οποίας κατέληγε σε κύλινδρο που περιείχε άγνωστη προς το παρόν εκρηκτική ύλη. Σημείωναν πως η συσκευή κινητού τηλεφώνου ήταν απενεργοποιημένη και δεν ήταν δυνατή η ενεργοποίηση της βόμβας.

Τα ευρήματα του μηχανισμού μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξερεύνηση με στόχο τον τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ενδεχομένως ο μηχανισμός να είχε πεταχτεί σε προγενέστερο χρόνο, από κάποιον που ήθελε να αποφύγει αστυνομική έρευνα, και δεν συνδέεται με τη διαδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος βρισκόταν σε εκδήλωση για τα εγκαίνια του δημαρχείου Καλαμάτας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου