ΕΛΛΑΔΑ

«Πονοκέφαλος» ο Αβραμόπουλος για Σαμαρά

πονοκέφαλος-ο-αβραμόπουλος-για-σαμ-498570

Προβληματισμό προκαλούν στην Ρηγίλλης οι συχνές διαφοροποιήσεις του αντιπροέδρου του κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος δείχνει να έχει χαράξει δική του αυτόνομη πορεία ακόμη και στα μείζονος σημασίας θέματα όπως το Μνημόνιο, εκτός της επίσημης κομματικής γραμμής.

Η δήλωση του την περασμένη εβδομάδα ότι «και εμείς κάποιο μνημόνιο θα υπογράφαμε αλλά όχι αυτό» δημιούργησε αμηχανία στην Ρηγίλλης η οποία προσπάθησε με παρασκηνιακές διαρροές να υποβαθμίσει το ζήτημα.

Η απάντηση ήλθε χθες από τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος κ. Νότη Μηταράκη ο οποίος σε συνέντευξή του στο “Ράδιο 9” ρωτήθηκε «αν η ΝΔ θα υπέγραφε κάποιο Μνημόνιο όπως είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος;». Η απάντηση του κ. Μηταράκη ήταν σαφής και απερίφραστη: «όχι». Ανέπτυξε δε την πάγια επιχειρηματολογία του κ. Αντώνη Σαμαρά ότι «ήταν η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησε την χώρα στην υπαγωγή στην τρόικα και στο Μνημόνιο με πράξεις και παραλείψεις».

Γι αυτό άλλωστε ο κ. Σαμαράς είπε την περασμένη Πέμπτη στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι «εμείς θα κάνουμε μόνο μία εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο». Ο κ. Αβραμόπουλος (με την θέση του ότι και η ΝΔ θα υπέγραφε κάποιο Μνημόνιο) είναι πιο κοντά στον κ. Παπανδρέου και «στα εξαπτέρυγά του» όπως αποκαλεί ο κ. Σαμαράς όσους συντάσσονται με το μνημόνιο και λιγότερο στην επίσημη θέση του κ. Σαμαρά ο οποίος έχει βασίσει όλη του την στρατηγική στο ότι «η προσφυγή στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτη».

Οι δηλώσεις Μαρκόπουλου

Τα πράγματα επιχείρησε να μαζέψει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κώστας Μαρκόπουλος ανασκευάζοντας όμως την δήλωση του κ. Αβραμόπουλου: «Για πρώτη φορά, (η χώρα) δεσμεύτηκε με μια σύμβαση δανεισμού, με υποχρέωση σκληρή, αδιαπραγμάτευτη να κάνει ορισμένα πράγματα. Η ΝΔ δεν διαφώνησε με το δανεισμό της χώρας και πέρυσι είχαμε δανειστεί και πρόπερσι είχαμε δανειστεί, διαφώνησε, όμως, με τους όρους και τις υποχρεώσεις τις οποίες ανέλαβε η χώρα. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι αν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση άλλα πράγματα θα είχαν γίνει. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν είπε κάτι διαφορετικό, ο κ. Σκυλακάκης είπε κάτι διαφορετικό και απεπέμφθη από τη ΝΔ. Είναι πολύ απλό», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Στο θέμα παρενέβη και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κυρία Βασιλική Τζότζολα η οποία μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «η άποψη που πρυτανεύει στην ΝΔ είναι μία και είναι η άποψη του Αντώνη Σαμαρά. Ο Δ. Αβραμόπουλος ένα χρόνο πίσω στήριξε τη βάση της ΝΔ και βεβαίως τον Αντώνη Σαμαρά».

Στο εσωτερικό της ΝΔ πάντως το θέμα τείνει να πάρει διαστάσεις. Βουλευτές σημειώνουν ότι «αν ο αντιπρόεδρος του κόμματος δεν πείθεται από την επίσημη θέση ότι η προσφυγή στο Μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτη πως θα πεισθεί η κοινωνία;».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς δεν έχει την πολυτέλεια να έλθει σε αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρό του όταν έχει ανοικτό μέτωπο με τους υποστηρικτές της κ. Μπακογιάννη και ενώ είναι πάντα υπαρκτός ο πονοκέφαλος των καραμανλικών που τον αναγκάζουν να χρεωθεί όλες τις αμαρτίαις της αμαρτωλής «νέας διακυβέρνησης» από την οικονομική πολιτική μέχρι τα σκάνδαλα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου